95 KM per uur…

Liso Yachts lanceert Aquamare 750GTE
eerste elektrische luxe speedboat ter wereld.

ANTWERPEN – 5 september 2018 – foto’s LISO Yachts

Het Belgische Liso Yachts combineert nieuwe batterijtechnologie, ecologie, design en pure luxe in de eerste elektrische speedboat ter wereld.
Liso Yachts bruist van ambitie en mikt op de productie van 24 luxe boten in 2019, die wereldwijd vermarkt zullen worden.

Liso Yachts werd ruim 1 jaar geleden opgericht door CEO Dirk De Munter.
Dirk De Munter is al meer dan 15 jaar actief met de restauratie van klassieke speedboaten van diverse merken en combineerde in het verleden zijn passie als botenrestaurateur met zijn beroep als designer en verkoper van complexe batterijpacks voor verschillende grote bedrijven met diverse toepassingen in tal van sectoren.
Als designer stond Dirk aan de wieg van batterijen in loopschoenen en batterijen voor track & tracesystemen in vrachtwagens.
 
Liso Yachts besloot 1 jaar geleden om de eerste elektrische boot de Aquamare 750GTE te bouwen, waarin nieuwe batterijtechnologie, ecologische principes, pure luxe en design, maar ook ultiem vaargenot primordiaal zijn.
 
demonstratie in het Willemdok in Antwerpen

 

De Aquamare 750GTE boot vormt een mooie combinatie van het Italiaanse retrodesign uit de jaren ’60, ’70 en ’80 met een frisse moderne look.
Uniek is de batterijtechnologie, waarbij Dirk een specifieke batterijpack ontwikkelde die het mogelijk maakt dat de boot een topsnelheid haalt van 95 km/uur en aan deze topsnelheid 40 minuten gevaren kan worden. In gewone omstandigheden kan je met de Aquamare 750 GTE een dag varen op zee of zoetwaterrivieren.
Uniek is ook dat de elektrische speedboat van Liso Yachts op alle elektriciteitsnetten oplaadbaar is. Je kan de Aquamare 750 GTE opladen op 220 V. De boot kan je ook opladen op laag- en hoogspanningsnetten en op Fastnets van 1000 Volt aan 200 Ampère.

 
in afwachting van de test…
Volledig recycleerbare boot
 
De Aquamare 750 GTE speelt in op ecologische en duurzaamheidtrends.
Momenteel mag je in enkele Europese landen, zoals Zwitserland, Frankrijk, Nederland en Duitsland al niet meer varen op binnenwateren met vervuilende brandstoffen. Met onze Aquamare 750GTE hebben we een zeer sterk alternatief, dat ecologisch is, geen geluidshinder veroorzaakt en ook op elektriciteit vaart, waardoor we geen vervuiling veroorzaken.” zegt CEO Dirk De Munter van Liso Yachts.
De elektrische speedboat van Liso Yachts is bovendien bijna volledig recycleerbaar en voor 80% bio afbreekbaar, wat de meeste boten momenteel nog niet zijn.
 
volle kracht in het Kattendijkdok in Antwerpen
De Aquamare 750 GTE zal verkocht worden tussen de 400.000 en 500.000 Euro, afhankelijk van de extra features en afwerking.
De marketing en sales voor de Aquamare 750 GTE gebeurt door het Belgische House of Yachting.
Onze boten zijn pure luxe. Onze klanten zitten in het luxe segment, maar met oog voor design, luxe, ecologie en duurzaamheid. Wij mikken uiteraard niet alleen op de Belgische markt, ook de buurlanden zijn belangrijk, net als Italië, Kroatie & Rusland. Later gaan we ook kijken naar andere markten.” vertelt Olivier Seminck van House of Yachting.
 
 
Na de wereldpremière in Antwerpen zal de boot worden voorgesteld op diverse boatshows in Europa, waaronder Cannes, Monaco, Friedrichshafen en Düsseldorf.
Hij zal ook te bewonderen zijn begin december in Amsterdam op de Masters of Luxurybeurs.
 
 
Voor meer informatie
Contacteer Bert Van Thilborgh
Futureproved Marketing
Mob.: + 32 475 323522