ANTWERPEN GALGENWEEL.
ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017.   

Warm aanbevolen: de 1ste Open Belgian Unified Sailing Regatta die zal doorgaan in Antwerpen Linkeroever – Galgenweel  op zaterdag 2 september 2017.

Level III – Unified Sports Team (Laser Bahia): alle Special Olympics Teams met een on-board Unified Partner.
De athleten hebben zelf de volledige controle over de boot.
De Unified partner mag alleen zorgen voor gewichtsverdeling, de taktiek en verbale assistentie.

Op deze dag zal er ook zeilinitiatie worden voorzien: dus iedereen is welkom !

Contact en info op website www.unifiedsailing.be of per e-mail info@unifiedsailing.be.
U kan ook de contactpersoon bellen: Stefan Ceulemans +32.495.264.899
of het contactformulier invullen op http://unifiedsailing.be/contact-form-7/
Lees ook het Wedstrijdreglement door <hier> te klikken.

Bericht van UNIFIED SAILING aan de zeilclubs:

Beste,

Wij willen u graag uitnodigen om ook binnen uw zeilclub een Unified Sailing Team op te starten.

Zoals u wellicht weet is Special Olympics een wereldwijde organisatie die mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om een sport te beoefenen (ook in competitieverband).

Sinds 2014 zijn we in België (SOB = Special Olympics België) gestart met zeilen aan te bieden onder de noemer Unified Sailing.

Unified Sailing tracht jongeren met en zonder verstandelijke samen te laten zeilen, zowel recreatief als competitief.

Op zaterdag 2 september 2017 organiseren wij voor de eerste keer een Open Belgian Unified Sailing Regatta op het Galgenweel in Antwerpen.

Tijdens deze vriendschappelijke en gemoedelijke ‘wedstrijd’ zullen de Unified Sailing Teams zeilen op Laser Bahia en dit met 3 personen per boot (level 3) > 2 jongeren met verstandelijke beperking (atleten) en 1 begeleider (Unified Partner).

De opzet van deze regatta is om binnen elke Vlaamse zeilclub een Unified Sailing Team op te starten en gedurende de zomer jongeren met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te geven om samen te leren zeilen met jongeren zonder beperking.

Wij zijn ervan overtuigd dat u of de leden van uw club zeker iemand kennen met een verstandelijke beperking, spreek deze mensen eens aan en vraag hen om eens mee te zeilen. U zal snel merken dat zowel de jongere met verstandelijke beperking (atleet) als de begeleider (Unified Partner) er enorm van zullen genieten.

De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd om met Unified Sailing een gouden en bronzen medaille te behalen op de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles en 2 opeenvolgende jaren Europees Kampioen te worden.

In 2015 is Thibeau (Unified Atleet) door KBYV uitgeroepen tot Yachtman of the Year terwijl Evi Van Acker (meter van Unified Sailing) werd uitgeroepen tot Yachtwomen of the Year.

In 2019 zullen de Special Olympics World Games plaatsvinden in Abu Dhabi, daar zullen we ook Belgische zeilteams mogen afvaardigen (TBC).

www.unifiedsailing.be
www.unifiedsailing.org (Europees Kampioenschap 2016 in Rotterdam)
www.unifiedsailing.nl (Unified Sailing in Nederland)
Zeker bekijken:  http://sporza.be/permalink/1.2402751 (verslag van Sporza in Los Angeles, Thibeau en Mathias hebben daar uiteindelijk Goud gehaald in Level 2 > moeilijkste niveau)
http://www.specialolympics.org/Sections/Sports-and-Games/Coaching_Guides/Sailing.aspx
www.special-olympics.be

Aarzel zeker niet om ons te contacteren, wij willen graag Unified Sailing voorstellen en onze ervaringen delen met jullie zeilmonitoren of Unified Partners.

Hopelijk tot binnenkort!
Met vriendelijke groeten
…..
Ingmar BASTIEN
Manager Sailing Special Olympics Belgium
Sports Advisor Sailing Special Olympics Europe Eurasia
…..
Special Olympics Belgium
Av. Van der Meerschenlaan 166 B
B-1150 Bruxelles / Brussel
Tel:   +32 475 60 53 90
Email: ingmar.bastien@specialolympics.be
…..
www.specialolympics.be

team Thibeau Bastien en Mathias Van der Auwelaer: gouden medaille op Special Olympics 2015 in Los Angeles (foto: Georges Janssens)