HISWA AMSTERDAM – 8 TOT 12 MAART 2017

Nominaties HISWA Motorboot en Zeilboot van het Jaar 2017 toegekend


Alle genomineerde boten tentoongesteld op HISWA 2017

Vijf motorboten en vijf zeilboten hebben onlangs een nominatie voor de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2017’ en ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2017’ in de wacht gesleept; een initiatief van de HISWA Amsterdam Boat Show. De Da Vinci 35E, Dutchcat Twelve, Majestic 1300 OC, Marex 310 en XO 360 zijn in de race voor ‘Motorboot van het Jaar’ en de Bente24, Bestevaer 45ST PURE, Dehler 34, Sunbeam 22.1 en X4 zijn kanshebber om ‘Zeilboot van het Jaar’ te worden. De nominaties zijn toegekend door een onafhankelijke vakjury, onder leiding van Martin de Jager (Martin de Jager Yacht Design BV). Tijdens de testdagen, die in het najaar plaatsvinden, bepaalt de jury de winnaars in beide categoriën. Deze worden vervolgens tijdens de openingsdag van HISWA 2017, op woensdag 8 maart in RAI Amsterdam, bekend gemaakt. Alle genomineerde boten zijn daar tevens te bezichtigen tot en met zondag 12 maart.

De ‘HISWA Boot van het Jaar’-verkiezing is een door de HISWA Amsterdam Boat Show in het leven geroepen ereprijs voor motorboten en zeilboten. Een onafhankelijke vakjury nomineert op basis van aanmeldingen en selectie vernieuwende motor- en zeilboten die in het kalenderjaar of vanaf september in het voorgaande jaar nieuw op de Nederlandse markt zijn gebracht. De boten worden beoordeeld op het innovatieve karakter, geslaagdheid van het concept, vaareigenschappen, constructie, prijs-kwaliteitverhouding en design.

De vakjury bestaat uit hoofdredacteuren van diverse watersportmedia en bekende jachtontwerpers. Martin de Jager (Martin de Jager Yacht Design BV) is voorzitter van zowel de jury voor de Motorboot van het Jaar als de Zeilboot van het Jaar verkiezing.

HISWA Motorboot van het Jaar 2017
Vijf motorboten hebben een nominatie ontvangen voor de ‘HISWA Motorboot van het Jaar 2017’. Tijdens de testdag worden onderstaande genomineerde boten door de vakjury beoordeeld op de eerdergenoemde eigenschappen:

HISWA Zeilboot van het Jaar 2017
Op de testdag voor de ‘HISWA Zeilboot van het Jaar 2017’ test de vakjury de volgende vijf genomineerde zeilboten:

Aan de hand van de testdagen bepaalt de jury welke motor- en zeilboot de prestigieuze titel het meest verdienen. De winnaars worden tijdens de opening van HISWA 2017, op woensdag 8 maart in RAI Amsterdam, bekend gemaakt. De winnende- en genomineerde boten zijn daar tevens te bezichtigen tot en met zondag 12 maart.

Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland, met honderden boten (tot ca. 10 meter) en een compleet aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en watersporter. Een bezoek aan de HISWA is de ideale voorbereiding op het nieuwe watersportseizoen. De HISWA vindt volgend jaar plaats van woensdag 8 t/m zondag 12 maart in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden via de website www.hiswarai.nl, op TwitterFacebook en Instagram.