– Eckernförde, 03.06.2021 –

NV Charts App integreert augmented reality en satellietbeelden in de watersportnavigatie-app.

NV Charts brengt een verbeterde versie van de NV Charts-app uit met nieuwe functies voor alle watersportliefhebbers. NV Charts biedt een complete navigatie-oplossing in papier en digitaal met de huidige papieren zeekaarten aan boord, met mogelijkheden om ervaringen op het water uit te wisselen en haven- en jachthaveninformatie op te zoeken om zo optimaal voorbereid op de reis te gaan. Met de nieuwe versie biedt de NV Charts-app nu ook augmented reality en satellietbeelden als navigatiehulpmiddelen voor nog betere inzichten en nieuwe uitstekende functies voor iedereen op het water.

Satellietoverlay voor nog meer inzichten
Met de satellietoverlay kunnen zelfs de meest afgelegen regio’s van bovenaf worden verkend en een nog gedetailleerdere indruk van uw ankerplaats worden gegeven. In regio’s met beschikbare vectorkaarten, zoals de Noordzee en de westelijke Oostzee, worden de contouren uit vectorgegevens zelfs direct samengevoegd met de beeldgegevens. Zo ontstaat een nog gedetailleerdere weergave van de situatie ter plaatse.
Jeppe Scheidt, app-ontwikkelaar en zeiler, zegt over de app: “Satellietbeelden in de NV Charts-app bieden een ideale aanvulling op een nautische kaartweergave voor iedereen op het water – en de fusie met vectorgegevens zorgt voor een unieke weergave die navigatie veel maakt makkelijker.”

Augmented Reality
Oriëntatie is essentieel om veilig op het water te navigeren. Met de nieuwe versie van de NV Charts App 2021 is er nu op smartphones de mogelijkheid om de camera van het apparaat te gebruiken om gegevens uit de omgeving direct in het camerabeeld te projecteren in realtime. Op deze manier kunnen havens, ankerplaatsen, navigatiewaarschuwingen en POI-informatie uit de digitale zeekaarten evenals beschikbare AIS-signalen worden weergegeven in de augmented reality-weergave (AR-weergave). De functie gebruikt de offline beschikbare NV Charts-kaartgegevens en berekent de richting en oriëntatie op basis van het kompas en de GPS-sensor van de apparaten en projecteert de informatie in de AR-weergave in de NV Chart-app.

Meer hoogtepunten
✔ In-app aankopen van digitale zeekaarten
✔ SeaMe – havengids met meer dan 10.000 gedetailleerde havenpunten (POI) ✔ Vectorkaarten
voor de Oostzee en de Duitse Noordzee
✔ Zoekfunctie
✔ Autorouting voor de regio’s Oostzee, Noordzee en binnenwateren
✔ Actuele navigatiewaarschuwingen en informatie
✔ Logboek en track opname
✔ Gratis online zeekaarten in app preview voor planning en online NV Charts Web App
✔ NMEA wind- en echolood ondersteuning
✔ AIS aansluiting incl. AIS SART MOB-ondersteuning
✔ Synchronisatie met andere apparaten en bestandsexport
✔ Getijdenvoorspelling, realtime oceaanstromingen en winden

AIS
Met de AIS-functie in de NV Charts App kunt u realtime AIS-signalen in de gaten houden. U kunt een Wlan AIS-ontvanger aansluiten op de NV Charts-app. De app geeft AIS Klasse A- en B-signalen en navigatiehulpmiddelen (ATON), evenals MOB AIS SART-transponder-noodzenders, direct in de digitale kaart in realtime weer. Hierdoor kan de verkeerssituatie beter worden begrepen en beoordeeld.

De NV Charts App Versie 2021 is nu beschikbaar in alle winkels en op nvcharts.com/app!

Slim atlasformaat en moderne digitale navigatie
De NV Chart Group GmbH verdeelt zeekaartensets in het moderne atlasformaat, wat vele voordelen biedt voor onze klanten op boten en jachten. Watersportliefhebbers waarderen het compacte formaat in een transparante kunststof hoes die beschermt tegen vocht. De binding met de atlas geeft de kaarten een vaste volgorde en maakt het mogelijk om sneller te oriënteren. De presentatie is gebaseerd op de IHO-normen en is geoptimaliseerd voor de pleziervaartmarkt.
De NV Charts biedt watersportliefhebbers kaarten van de Oostzee en de Noordzee, de Middellandse Zee en het Caribisch gebied. Up-to-date NV-kaarten zijn een combinatie van print- en digitale kaarten en bevatten altijd een 365-dagen licentie voor de bijbehorende digitale zeekaarten in de NV Charts-app.
Wie al de verplichte up-to-date papieren kaarten aan boord heeft, kan de kaarten ook als In-App-aankoop jaarabonnement aanschaffen en de actuele updates van de zeekaarten direct in de app. Als u nieuwsgierig bent geworden, kunt u meer informatie krijgen over de nieuwe NV Charts marine navigatio app op de website www.nvcharts.com/app en kunt u nu al gebruik maken van de gratis online nautische kaart preview voor het plannen van uw volgende reis. De NV Charts nautische kaarten app is zowel beschikbaar voor iOS, Android, Windows en Mac als online in de browser in de respectievelijke stores of direct op de website.

Cartografie van Europa’s toonaangevende fabrikant van kaarten voor pleziervaartuigen NV Chart Group GmbH. NV Charts, gevestigd in Eckernförde, is een familiebedrijf voor de productie en distributie van zeekaarten, pleziervaartuigen en digitale cartografie speciaal voor de watersport.