DELTAWEEKEND NAAR 2022 VERPLAATST…

– 19/05/2021 – foto’s © Anusjka Martens, Objectivo Fotografie

Het bestuur van het Deltaweekend heeft vastgesteld dat het laten doorgaan van de Veronicarace en het Deltaweekend door de Covid regelgeving helaas niet haalbaar is. Met teleurstelling is daarom besloten om deze jubileumwedstrijden voor dit seizoen af te gelasten en te verplaatsen naar 2022 op de volgende data.

  • 11 & 12 juni Veronicarace vanuit Colijnsplaat
  • 17 t/m 19 juni 50e editie Deltaweekend vanuit Zierikee 
Naar dit soort beelden kijken we uit voor volgend jaar

Tempo Covid routekaart is leidend

De ruimte die de Covid routekaart van de overheid op dit moment biedt, staat vanaf 19 mei buitensporten toe in groepen tot 30 personen voor de leeftijd vanaf 27 jaar met 1,5 m afstand. Jongeren t/m 26 jaar mochten dat al, overigens zonder 1,5 m afstand. Ook waren wedstrijden voor de jeugd toegestaan, maar alleen in clubverband. Het toestaan van wedstrijden in competitieverband, alleen voor de jeugd, zou bij de volgende stap waarschijnlijk mogen. Die stap is voorzien op 8 juni. Zoals wij ook na overleg met het Watersportverbond hebben vernomen, zou pas bij een daarop volgende stap (ergens eind juni) zeilwedstrijden buiten de eigen vereniging voor de leeftijd boven de 27 mogelijk zijn. Dat zou dus al met al te laat zijn voor de Veronicarace en het Deltaweekend. We hebben daarom ons besluit voor doorgang of afgelasting nu al genomen en niet aangehouden tot 30 mei, zoals eerder aangekondigd. Daardoor is het voor iedereen eerder duidelijk hoe de vlag er bij staat. 

Kort gezegd, de stappen van de routekaart gaan op dit moment snel, maar voor ons helaas niet snel genoeg, iets waar wij ons moeten bij neerleggen. We danken iedereen die zich de afgelopen tijd heeft ingespannen voor de organisatie van ons prachtige zeilevenement. We zagen al zeker 25 inschrijvingen voor de Veronicarace, een teken dat daar veel belangstelling voor is. Die wedstrijd buitengaats blijft dus op de kalender voor volgend jaar!

Zo zien we graag het beeld van Zierikzee tijdens Deltaweekend 2022

Agenda 2022 vrijhouden

We zijn er nog nooit zo vroeg bij geweest, dus noteer de data voor 2022 nu alvast in je agenda, hopelijk dan ook met een walprogramma. Dat zou fantastisch zijn. Tot slot allemaal een prachtig  en gezond zeilseizoen toegewenst.

Met hartelijke zeilersgroet
Willem Johannesma – Voorzitter