EUROPEAN BOATING INDUSTRY – IBM

International Breakfast Meeting 2021 van 20/04/2021

Aantrekkelijke mogelijkheden op het gebied van toerisme en recreatie voor de botenindustrie.

De International Breakfast Meeting 2021 werd op 20 april digitaal gehouden en was een groot succes. Panelleden op hoog niveau uit het bedrijfsleven en de politiek, waaronder Europees commissaris Sinkevičius en een lid van het Europees Parlement, bespraken de belangrijkste kwesties voor de botenindustrie, waaronder de impact van COVID-19, het herstel van de sector en trends in reizen en toerisme. Het was een unieke kans voor de botenindustrie om samen te komen in een zeer relevante uitwisseling.

boot Düsseldorf 2022

De 6e editie van de International Breakfast Meeting (IBM), die gezamenlijk werd georganiseerd door European Boating Industry (EBI) en boot Düsseldorf, is op 20 april succesvol gehouden. Het evenement, dat voor het eerst online werd gehouden, bracht experts van hoog niveau uit het bedrijfsleven en de politiek samen om de impact van COVID-19 op de pleziervaartsector, het herstel van de sector en nieuwe trends en kansen te bespreken onder de titel “Een Corona-reboot van toerisme en recreatie: welke toekomst voor boten?”.

Het evenement, dat werd geleid door EBI-secretaris-generaal Philip Easthill en geïntroduceerd door Petros Michelidakis, projectdirecteur van boot Düsseldorf, omvatte de deelname via een videoboodschap van de Europese commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij, Virginijus Sinkevičius. Dit was de eerste keer dat een commissaris deelnam aan IBM, waaruit blijkt dat de botenindustrie steeds prominenter aanwezig is in de beleidsvorming van de EU. Commissaris Sinkevičius verklaarde dat “de pleziervaartsector een essentiële rol zal spelen om ons te helpen beter terug te bouwen”, en hij verwees naar de Europese Green Deal en de aanstaande strategie voor een duurzame blauwe economie als essentiële beleidsmaatregelen om de bescherming en netheid van mariene gebieden.

Petros Michelidakis – boot

Ismail Ertug, lid van het Europees Parlement, ook afkomstig uit de sfeer van EU-beleidsvorming, deelde met de deelnemers de laatste ontwikkelingen in het toerismebeleid van de EU. De heer Ertug, die lid is van de Commissie vervoer en toerisme van het Europees Parlement, verklaarde dat de sector voor vier grote uitdagingen staat: de eerste betreft beveiliging en veiligheid; de tweede heeft betrekking op het economische concurrentievermogen van de lidstaten met verschillende regelgevende, administratieve en fiscale lasten; de derde gaat over technologie, waar bedrijven de globalisering en digitalisering moeten bijhouden; en de vierde is de groeiende vraag naar op maat gemaakte ervaringen. “We zitten midden in de pandemie en vorig jaar was de ergste ooit, maar dit is ook een grote kans voor het toerismebeleid. In het verleden was het de nationale bevoegdheid van de lidstaten,

Vervolgens presenteerden Amelie Cesar en Natascha Zwenke, afgestudeerden van de Jade University of Applied Sciences, het onderzoek dat ze voor EBI hebben uitgevoerd naar de impact van COVID-19 op de botenindustrie. Deze studie wordt op 27 april officieel gepubliceerd. Bovendien gaf Lyublena Dimova, Research Manager bij de European Travel Commission, inzicht in post-COVID-19 trends in de bredere reis- en toerismesector. Duidelijk zichtbaar zijn een toenemend optimisme onder Europeanen om te reizen, een voorkeur voor binnenlandse en intraregionale bestemmingen, evenals kustuitstapjes die buitengewoon aantrekkelijk zijn voor West- en Centraal-Europeanen. Luca Brancaleon, adjunct-directeur-manager van Groupe Beneteau, sprak over de toekomstige richting van de industrie. Ten slotte hield EBI-voorzitter Jean-Pierre Goudant een slotrede.

Petros Michelidakis, projectdirecteur boot Düsseldorf, zei: “IBM 2021 bood een geweldige kans om als industrie samen te komen en terug te blikken op het afgelopen jaar, waarbij de balans opgemaakt werd van de impact die COVID-19 op de sector heeft gehad. Hoewel de boot Düsseldorf dit jaar moest worden geannuleerd, hebben we een uiterst succesvolle online IBM samengesteld, die toegankelijk is geweest voor nieuwe deelnemers. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan alle sprekers voor hun deelname en aan alle deelnemers voor het tot een groot succes maken van dit evenement. ”

Jean-Pierre Goudant, voorzitter van EBI, zei: “Het was een geweldig evenement en we waren verheugd met de sterke aanwezigheid van de EU-instellingen en met het horen van de laatste markttrends. Varen en de nautische toerisme-industrie zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de nieuwe kansen op het gebied van toerisme en recreatie. Het pleitbezorgingswerk dat we als EBI op EU-niveau leiden, zal helpen om dit vooruit te helpen en de industrie te ondersteunen. We danken onze mede-organisatoren, boot Düsseldorf en Petros Michelidakis, hartelijk voor hun steun tijdens het evenement en in deze uitdagende tijden. We zijn verheugd om terug te keren naar Düsseldorf 2022 en een persoonlijke internationale ontbijtbijeenkomst te houden op 25 januari 2022. “

Het evenement werd bijgewoond door 220 mensen.
De livestream is hier te vinden.

================================================

Over boot Düsseldorf
boot Düsseldorf is de grootste boten- en watersportbeurs ter wereld met bijna 250.000 bezoekers en is de plek waar de hele branche in januari samenkomt. Ongeveer 2.000 exposanten presenteren hun interessante innovaties, aantrekkelijke nieuwe ontwikkelingen en maritieme uitrusting met de volgende editie die plaatsvindt van 22 tot 30 januari 2022. Ze komen naar Düsseldorf om een ​​spannend inzicht te geven in de hele watersportwereld voor de negen dagen durende beurs op 220.000 vierkante meter in 17 verschillende hallen. Er is iets voor elke watersportliefhebber, met de nadruk op boten en jachten, motoren en motortechnologie, uitrusting en accessoires, diensten, kano’s, kajaks, kitesurfen, roeien, duiken, surfen, wakeboarden, windsurfen, SUP, vissen, maritieme kunst, jachthavens, watersportfaciliteiten, badplaatsen en chartering. Alle benodigde informatie is te vinden op de website van boot Düsseldorf, boot.com.

Over European Boating Industry
European Boating Industry (EBI) vertegenwoordigt de pleziervaartindustrie in Europa. Het omvat alle aanverwante sectoren, zoals botenbouw, machinebouw, jachthavens en dienstverleners. De industrie levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie en vertegenwoordigt 32.000 bedrijven die rechtstreeks meer dan 280.000 mensen in dienst hebben. Het overgrote deel van de sector bestaat uit het midden- en kleinbedrijf (MKB). Meer informatie op de website van EBI: europeanboatingindustry.eu.