– 10/03/2021 – Actualiteit – titelfoto © Sacha Bollet Fondation Tara Ocean –
tijdelijke info: tengevolge van een brand in het Franse datacentrum OVH zijn heel wat sites of gedeelten ervan niet bereikbaar waaronder ook Furuno

OFFICIËLE LEVERANCIER VAN HET FRANSE OCEANOGRAFISCHE SCHIP TARA.

Furuno is de officiële leverancier van het oceanografisch schip Tara na verschillende navigatie-instrumenten te hebben gedoneerd die zullen bijdragen aan het onderzoek dat plaatsvindt tijdens hun nieuwe expeditie – Mission Microbiomes – gestart in december 2020, 5 jaar na de goedkeuring van de Overeenkomst van Parijs.

Furuno bundelt de krachten met de Tara Ocean Foundation met de overtuiging en de wens om het onderzoek van de oceaan vooruit te helpen om onze toekomst te behouden. Met zijn bewezen uitmuntendheid in de verschillende maritieme omgevingen, stelt Furuno zonder aarzelen al zijn technologische knowhow op het gebied van akoestiek, detectie, signaalverwerking en communicatie ten dienste van de Tara Ocean Foundation.

foto © Marin Le Roux PolarRyse Fondation Tara Ocean

De Tara Océan Foundation werkt rond 4 missies: wetenschappelijk onderzoek voor kennis, onderwijs en bewustmaking, nationale en internationale belangenbehartiging om van de oceaan een beschermde ruimte te maken en de ontwikkeling van wetenschappelijke samenwerking op mondiaal niveau.

Het erkende engagement van de Tara Océan Foundation is volledig in lijn met de doelstellingen die Furuno nastreeft in het kader van NAVINEXT 2030, een langetermijnvisie van de groep gericht op het bereiken van meer comfort en veiligheid in de maritieme navigatie met respect voor de eisen van het milieu. en individuen, zoals opgericht door de president, Yukio Furuno, op de 70e verjaardag van het bedrijf in 2018.

=================

FURUNO ELECTRIC CO., LTD is de onbetwiste leider in maritieme elektronica. Furuno is aanwezig in Amerika, Europa en Azië en heeft 24 dochterondernemingen, 4 servicecentra en meer dan 45 nationale distributeurs over de hele wereld.

Met het doel een kwaliteitsvolle service te garanderen, maakt het netwerk van Furuno-dochterondernemingen over de hele wereld het mogelijk om zo snel mogelijk te reageren op alle hulpbehoeften. Furuno streeft ernaar om de veiligheid en efficiëntie van schepen te garanderen, om duurzame visserij te behouden met een strikt beheer van hulpbronnen, allemaal in een bedrijf dat zijn werknemers respecteert.

Furuno heeft een ongeëvenaarde reputatie opgebouwd als wereldleider in de elektronische navigatie-industrie. Het is ook het resultaat van technische uitmuntendheid

© Bardy – Fondation Ocean Tara

=================

De TARA OCEAN FOUNDATION is de eerste erkende stichting van openbaar nut die zich toelegt op de oceaan in Frankrijk. Het ontwikkelt oceaanwetenschap op hoog niveau, in samenwerking met internationale toplaboratoria, om de omwentelingen in verband met klimatologische en milieurisico’s te onderzoeken, te begrijpen en erop te anticiperen.

De twee belangrijkste missies: verkennen en delen. Om van de oceaan een gedeelde verantwoordelijkheid te maken en deze te behouden, verhoogt de Tara Océan Foundation het bewustzijn en leidt ze de jongere generaties op om dit vitale ecosysteem te beschermen.

Lees de getuigenis van de kapitein van de TARA, Martin Herau, over het gebruik van Furuno in het kader van de nieuwe expeditie ‘Mission Microbiomes’.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2021-02-27-partenaire_Furuno_radar_1005643ёMa‚va-Bardy-Fondation-Tara-Ocean-1024x768.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2021-02-27-partenaire_Furuno_r‚p‚titeur-navigation-et-radar_1005543¸Ma‚va-Bardy-Fondation-Tara-Ocean-1024x769.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2021-02-27-partenaire_Furuno_radar-nuit__1005407ёMa‚va-Bardy-Fondation-Tara-Ocean-1024x769.jpg
foto’s © Bardy – Fondation Ocean Tara

FURUNO FRANCE SAS, 12 avenue de la Grande Semaine, Mérignac, Nouvelle-Aquitaine 33700, France
https://www.furuno.fr