OP 16/12/2020 OVERLEDEN OP 74 JARIGE LEEFTIJD.

bericht van WWSV – foto’s Georges Janssens

Sadi was een zeer gekend persoon in de zeilwereld op zowel nationaal als internationaal niveau.

Bij de uitreiking van de Sailing Awards 2019 begin dit jaar bij Brussels Royal Yacht Club (BRYC) ontving hij van Belgian Sailing nog een Fellowship Jacques Rogge als eerbetoon voor zijn bijzondere bijdrage aan de zeilsport.

Sadi Claeys was ondermeer Zeilvertegenwoordiger bij het Belgisch Olympisch Comité voor de nationale ploeg, In België was hij ook jarenlang voorzitter van Belgian Sailing, het toenmalige KBYV, hij was lid van de ISAF Council, nu bekend als World Sailing, was Belgisch kampioen van klasse 420 en werd ook voorzitter van de Belgische klasse 420.

Sadi Claeys en Jacques Rogge – foto @ Belgian Sailing