FURUNO NAVNET TZTOUCH3

Maak kennis met het nieuwste lid van Furuno’s NavNet TZtouch3-familie: de TZT9F

In 2020 introduceerde Furuno de NavNet TZtouch3-serie, een nieuwe hoge standaard voor multifunctionele displays door krachtige eigenschappen en functies te integreren in ultraheldere IPS-displays en reagentia.

NavNet TZtouch3 zijn niet alleen de krachtigste multifunctionele displays op de markt, maar ook het gemakkelijkst te gebruiken, met een verscheidenheid aan schermformaten en interface-opties die geschikt zijn voor elke stijl van varen of vaartuiggrootte.

Nu breidt Furuno zijn assortiment uit met de TZT9F, door de kracht van NavNet TZtouch3 te integreren in een 9 inch IPS-scherm, geschikt voor kleine consoles, flyers of stuurstations.

Net als het TZT12F 12″ multifunctionele display, is de TZT9F een hybride IPS multi-touch touchscreen met een geïntegreerd bedieningspaneel met een Rotokey™, een schuifregelaar en speciale knoppen.

De krachtige quad-core processor zorgt voor vloeiende en naadloze controle over het scherm. De TIMEZERO-technologie biedt split-screen displays met maximaal vier vensters en ultrasnelle responstijd.

Furuno wilde van NavNet TZtouch3 het gemakkelijkst te gebruiken multifunctionele display maken. De menu-scanfunctie zorgt ervoor om te vinden wat u zoekt. U moet uw vinger van de linkerkant van het scherm schuiven om de navigatiegegevens weer te geven of te verbergen, van rechts om alle snelkoppelingen te zien, van beneden om de laagopties weer te geven of van boven om toegang te krijgen tot de snelkoppelingen (configuraties van ‘gepersonaliseerde schermen). Een enkele klik selecteert de meeste opties, een simpel slepen of drukken geeft toegang tot de meest gebruikte functies.


De TZT9F is uitgerust met een 1 kW TruEcho CHIRP™-sonar met één band. Furuno’s TruEcho CHIRP™, ontworpen om te werken over een breed frequentiebereik met behulp van een breedbandsonde, biedt aanzienlijke voordelen in signaalhelderheid en doeldefinitie. Door het constant scannen van frequenties is de TruEcho CHIRP™ in staat om veel uitstekende kwaliteitsgegevens te verzamelen.

Als alternatief kan de ingebouwde sonar een traditioneel CW-signaal uitzenden voor diegenen die de voorkeur geven aan 50/200 kHz frequentiesondes en zo ACCU-FISHTM en bodemonderscheidingsfuncties te verkrijgen.

De NavNet TZtouch3-serie beveiligt uw gegevens en maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot meerdere platforms via het TZ Cloud-ecosysteem. Met de TZ Cloud-service kunt u automatisch uw waypoints, routes en markeringen opslaan en opslaan op de TIMEZERO-cloudserver, en ze synchroniseren en wijzigen op uw multifunctionele displays, de TIMEZERO pc-software en de TZ iBoat-applicatie voor iPad .

Gebruik de nieuwe TZ First Mate-app om bij elke opname een merkteken te maken en soorten, lengte en gewicht toe te voegen, en zelfs een foto te maken met je telefoon, en vervolgens overal toegang te krijgen tot informatie. Bovendien kunt u met de nieuwe vergrendelingsfunctie met pincode een viercijferig wachtwoord instellen bij het opstarten, waardoor belangrijke gegevens op uw multifunctionele display worden beschermd tegen diefstal. Directe toegang tot tablets en smartphones via WiFi is ook beschikbaar vanaf de NavNet TZtouch3 MFD’s, samen met verschillende gratis apps voor Apple- en Android-apparaten voor het bekijken en bedienen van uw systeem.

Naast de ingebouwde sonar kunt u ook de DFF3D multibeam sonar aansluiten. Met de DFF3D kunt u uw multifunctionele display transformeren in een multibeam-sirene van 120° van bakboord naar stuurboord. Bekijk de diepte en richting waarin scholen vissen bewegen, terwijl u de reliëfs van de zeebodem in realtime bekijkt met 3D-geschiedenis!

Dankzij de ingebouwde WIFI download je bovendien tot twee weken gratis weersvoorspellingen.

Voor meer informatie over de nieuwe 9 ”NavNet TZtouch 3, ga naar https://furuno.fr/lang–fr–art–TZT9F–TZT9F.html.

Voor meer informatie over het volledige assortiment Furuno maritieme elektronica bezoek onze website www.furuno.fr.