Digitale Yacht Aqua Compact Marine PC-packs

Digital Yacht heeft nieuwe maritieme pc’s gelanceerd die speciaal zijn ontworpen voor navigatie, entertainment en kantoortaken aan boord.

Een supercompacte, uiterst betrouwbare maritieme pc met krachtige 8e generatie Intel processor i3, 120GB solid-state harde schijf en DC-stroom-werking (12V of 24V); ideaal voor gebruik met veeleisende 3D-navigatieprogramma’s. Kostprijs 1000 EUR ex btw.

De nieuwste DC-aangedreven Aqua Compact Pro+ maakt gebruik van Intel’s 10e generatie i7-processor. Hij heeft een grote, robuuste solid-state harde schijf (480 GB) en 8 GB snel DDR4 RAM en ondersteunt ook maximaal 3 beeldschermen. Ondanks de fenomenaal krachtige nieuwe processor ligt het gemiddelde stroomverbruik slechts rond de 25W.

Pc’s hebben markten gevonden in oceaancruises en offshore-races waar gebruikers geavanceerde navigatiesoftware of meerdere kaartsystemen, weersoverlays en routing willen. Ze zijn ook populair in de commerciële visserij, waar professionele zeelieden kaarten, radar- en bathymetrie/sonar-overlays willen die snelle 3D-afbeeldingen vereisen. De Aqua Compact Pro+ is geoptimaliseerd voor Maxsea TimeZero- en Adrena-systemen.

Er is een ingebouwde SD-kaartsleuf die ideaal is voor gebruik met de SmarterTrack-navigatiesoftware van Digital Yacht die plug-in Navionics-kaartkaarten accepteert.

Netwerkconnectiviteit wordt geleverd door een bekabelde gigabit-poort en de nieuwste AX200 wifi-kaart die 802.11ax-protocollen ondersteunt (2,4 en 5 GHz met tot 3x bandbreedte) en ingebouwde Bluetooth 5 voor eenvoudige connectiviteit. Er is ook een USB-interfaceoptie voor NMEA 2000-systemen die de Digital Yacht iKonvert-gateway gebruiken.

De nieuwe Aqua Compact Pro+ wordt geleverd met 12 en 24v opties. Hij kost EUR 1530 ex btw

Meer informatie online van https://digitalyacht.eu.com/


Bijhorende hard- en software

De AIT5000 is een Klasse B + AIS-transponder met een uitgangsvermogen van 5 W, een Wi-Fi-interface, een ingebouwde VHF-splitter en maakt gebruik van transmissies in SOTDMA-formaat. (1085 EUR ex btw)

iKonvert – NMEA2000 to USB Converter (150,00 EUR ex btw): één NMEA2000 Gateway/Converter voor al uw data!

S124 23,5-inch HD-LCD-monitor (900 EUR ex btw)
De S124 is een nieuwe 24-inch HD-LCD-scheepsmonitor ontworpen voor benedendeks of interne dashboardmontage. Hij beschikt over een scherm van 1920 x 1080 pixels voor heldere kleuren en levendige schermen.

Een mogelijke configuratie aan boord:

De vermelde prijzen zijn benaderend tengevolge van de koers van het Engelse pond.

Meer informatie in de Digital Yacht update van juli 2020: <klik hier>

https://digitalyacht.eu.com/