Zwijndrecht – woensdag 19/02/2020
foto’s Georges Janssens

EEN JARENLANGE INTENSIEVE SAMENWERKING WORDT VERLENGD.

In 2011 nam de logistieke dienstverlener Van Moer Logistics de transporteur Wambacq-Peeters uit Zellik over en zo begon de samenwerking met Delhaize destijds met 86 trekkers en 125 chauffeurs.

Het contract tussen Van Moer Logistics en Delhaize is reeds aan zijn derde versie toe met een verlenging van nog eens 5 jaar. Het moet gezegd dat zulk sterk partnership gebaseerd is op een wederzijds vertrouwen en grote flexibiliteit.

“We zijn blij dat we het sterk partnership met Van Moer Logistics kunnen verderzetten. Logistiek is cruciaal voor een retailer om de verse producten op tijd in onze 800 winkels te krijgen. Dankzij een sterke partner als Van Moer slagen we daarin. Als we dan ook zien dat Van Moer samen met Delhaize de nodige stappen zet om het transport duurzamer te maken, dan bevestigt dit het vertrouwen dat we in Van Moer hebben”, zegt Dieter De Waegeneer, executive vice president operations bij Delhaize.

Vandaag stelt de logistieke groep gemiddeld 95 trekkers en 135 chauffeurs ter beschikking, zij werken 24/7 voor Delhaize. De chauffeurs pikken de Delhaize trailers op vanuit de distributiecentra te Zellik en Ninove en voeren deze uit naar de verschillende Delhaize filialen in België en Luxemburg.

foto Van Moer Logistics

CHAUFFEURSBEGELEIDING EN VEILIGHEID

“Zo’n grote groep chauffeurs die in functie voor dezelfde klant rijden vergt een goede opvolging en begeleiding. Onze chauffeurs moeten ook per filiaal andere specifieke instructies toepassen om ter plaatse correct en veilig te kunnen lossen en laden, want ook de retourvracht wordt door onze chauffeurs verwerkt” zegt Wim Willocx, Operations manager van de distributievloot bij Van Moer.

Een intensieve en persoonlijke opvolging is voorzien voor elke chauffeur. De chauffeurs worden gemonitord op veilig werken, rijsnelheid, stationair draaien, verbruik en tal van andere aspecten. Maandelijks krijgen zij een persoonlijk rijstijlrapport en worden de resultaten individueel besproken met de coördinators die de chauffeurs bijsturen waar nodig.

Dirk Hautekeete (Delhaize) en Jo Van Moer voor één der nieuwe combinaties

MILIEUBEWUST DUURZAAM TRANSPORT

Delhaize als Van Moer Logistics streven ernaar om de gezamelijke transportactiviteiten zo duurzaam mogelijk uit te voeren.
De rijstijl van de chauffeurs wordt zo ecologisch mogelijk begeleid maar ook aanpassingen aan de truckvloot worden onderzocht.

20 nieuwe LNG-trucks vervoegen vanaf nu de distributievloot van Van Moer Logistics. Door de uitbreiding van het aantal LNG tankstations in België is het vandaag interessanter om voor LNG te kiezen.

Jo Van Moer

“Wij hebben gekozen voor Volvo Trucks op LNG omdat we zeer goede feedback kregen van onze chauffeurs. Zij waren onder de indruk van de performantie van de truck, en ik was overtuigd door de verbruikscijfers en de lagere CO2 uitstoot” aldus Jo Van Moer, die verder ook zegt dat de terugverdientijd van de meerkost al na 4 jaar effectief zou zijn.

De LNG trucks zijn vorig jaar uitvoerig getest door de eigen chauffeurs van Van Moer Logistics. Ook de chauffeurs zelf waren zeer te spreken over de LNG trucks. Het rijcomfort is even hoog en de motor is even krachtig als een traditionele diesel truck. De trucks zullen gemiddeld 350 à 400 km per dag rijden, goed voor zo’n 100.000 km per jaar.

Met de LNG trucks daalt de CO2 uitstoot zeker 20%. De trucks zullen vooral tanken in het LNG tankstation in Ninove, dichtbij het distributiecentrum. De chauffeurs krijgen uiteraard ook een uitgebreide opleiding om op een veilige en correcte manier met hun LNG trucks de Delhaize filialen te bedienen.

Dirk Hautekeete (Delhaize) en Jo Van Moer

Dirk Hautekeete, transportdirecteur bij Delhaize Zellik, wijst erop dat ze het niet alleen laten bij milieuvriendelijk transport maar dat ze er ook compensaties willen uitwerken om de schadelijke gevolgen van de emissies te helpen onderdrukken; hier denken ze aan allerlei maatregelen als onderandere het aanplanten van bomen om CO2 te neutraliseren.

Over Delhaize

In januari 2020 telde het netwerk van Delhaize Le Lion / De Leeuw maar liefst 800 winkels in verschillende formules (supermarkten Delhaize, AD Delhaize, Proxy Delhaize, Shop&Go en Fresh Atelier) in België en Luxemburg om een unieke winkelervaring en een kwaliteitsvolle service te kunnen aanbieden.
De klanten kunnen ook online hun boodschappen doen via www.delhaize.be, zowel via pick-up points als homedelivery.
Delhaize biedt een ruim assortiment aan met meer dan 20.000 kwaliteitsvolle producten.
Dankzij haar 8 huismerken (365, Delhaize, Taste of Inspirations, Delhaize Bio, Delhaize Extra, Delhaize Eco, Delhaize No gluten & Delhaize Veggie) kan Delhaize aan alle noden van de klant beantwoorden.
Delhaize, dat in 2018 een omzet verwezenlijkte van meer dan 5 miljard euro en in België een marktaandeel had van 24%, telt meer dan 32.000 medewerkers.
Delhaize Le Lion/De Leeuw maakt deel uit van Ahold Delhaize, een mondiale retailgroep die actief is in 10 landen en ongeveer 372.000 werknemers telt.
Het netwerk van Ahold Delhaize heeft ruim 6.700 winkels waar meer dan 50 miljoen klanten elke week over de vloer komen. (Bron AC Nielsen)

Anne Verstraeten gedreven partner van Jo Van Moer

Over Van Moer Logistics

Van Moer Logistics is een groeiende logistieke dienstverlener die op maat gemaakte logistieke oplossingen aanbiedt.
De groep is actief in transport, distributie, opslag, intermodale logistiek en tankcontainer logistiek. Jo Van Moer en Anne Verstraeten richtten het bedrijf op in 1990 met 1 vrachtwagen en groeiden uit tot een noemenswaardige speler binnen de Antwerpse haven.
Met 23 locaties in België en Roemenië concentreert Van Moer Logistics zich op het bouwen van duurzame partnerrelaties waarbij ze luisteren naar de behoeften van hun klanten en hun processen verder optimaliseren.
De groep telt inmiddels 450 vrachtwagens, 430.000 M2 aan magazijnoppervlakte en 8 binnenschepen.
Samen met 1300 medewerkers bouwen Jo en Anne elke dag verder aan hun familiebedrijf met een uitzonderlijke en innovatieve visie.

Meer informatie: https://vanmoer.com/
Van Moer Logistics
Keetberglaan – Haven 1054
2070 Zwijndrecht – Belgium