UNIFIED SAILING NAAR ABU DHABI !

BELGISCHE ATLETEN NAAR SPECIAL OLYMPICS

Op 8 maart 2019 vertrekt de Belgische delegatie van 80 atleten en Unified partners naar de Special Olympics World Summer Games in AbuDhabi. Elke 4 jaar organiseert Special Olympics wereldspelen waar maar liefst 7000 atleten en hun Unified partners uit meer dan 170 landen aan deelnemen.

Thibeau Bastien en Unifiedpartner Mathias Van Der Auwelaer

Het doel van deze spelen is mensen met een verstandelijke beperking de kans geven om hun sporttalent te tonen en elk op hun eigen levelde competitie met andere atleten aan te gaan. Uniek bij Special Olympics zijn de Unified sports. Bij deze sporten gaan de atleten de uitdaging aan om een team te vormen met een Unified partner, een atleet zonder verstandelijke beperking.

6 jaar geleden werd Unified Sailing Belgium vzw in Antwerpen opgericht door enkele enthousiaste ouders om iedereen de kans te geven te leren zeilen, want zeilen is zoveel meer dan alleen op het water gaan. Ze willen zoveel mogelijk jongeren bereiken die dromen over varen en openstaan voor het onbekende. Door samen te sporten leren ze elkaar beter te begrijpen maar ook omgaan met moeilijke situaties, angsten en stress. Duidelijk te communiceren, initiatief te nemen… en vooral door te zetten als het even moeilijk wordt. Ondertussen heeft Unified Sailing Belgium vzw een bijzonder sterke reputatie opgebouwd in hetreguliere zeilmilieu én bij Special Olympics en zijn de atleten graag geziene gasten en deelnemers op allerlei events.

Boj Dua

In 2015 behaalde de zeilers van Unified Sailing Belgium vzw bij hun deelname aan de Special Olympics World Summer Games in Los Angeles een gouden en bronzen medaille in het hoogste level. Thibeau Bastien en Boj Dua hebben toen alles gegeven wat ze hadden en dit jaar zullen ze daar versterking bijkrijgen van Otto De Vriendt, Tim Roovers, Alec Vereycken en Dana Vrancken. Ookde Unified partners, Mathias Van Der Auwelaer, Sieglinde Van De Weghe en Jerry Crombez zullen van de partij zijn, allen ondersteund door headcoach IngmarBastien en second coach Kim Peeters.

Otto De Vriendt en Tim Roovers met Unifiedpartner Jerry Crombez

Unified Sailing Belgium zal deelnemen in 3 verschillende levels:

  • Level II: atleet Thibeau Bastien en Unifiedpartner Mathias Van Der Auwelaer
  • Level III:
  • atleten Dana Vrancken en Alec Vereycken met Unifiedpartner Sieglinde Van De Weghe
  • atleten Otto De Vriendt en Tim Roovers met Unifiedpartner Jerry Crombez
  • Level V: atleet Boj Dua die solo zeilt

Unified Sailing Belgium vzw werkt niet alleen ‘Unified’ met de atleten en partners, maar brengt ook alle zeilclubs op het Galgenweel samen. Zo zijn al de teams ondergebracht bij een andere club (KLYC, VVW, SRNA en RYCB)en wordt het Unified gedachtengoed wijdverspreid.

Alle zeilers hebben de laatste 2 jaar hard getraind op ennaast het water. Ze hebben deelgenomen aan wedstrijden in binnen- en buitenland om zich optimaal voor te bereiden voor de Special Olympics World Summer Games.

Dana Vrancken en Alec Vereycken met Unifiedpartner Sieglinde Van De Weghe

Op 9 februari zullen ze hun laatste voorbereidingswedstrijdvaren op het Galgenweel in Antwerpen. Tijdens het winterseizoen worden ermaandelijks de ijsberenraces gehouden, georganiseerd door KLYC. Na de wedstrijdzullen ze nog een laatste keer aangemoedigd en uitgezwaaid worden door hun peters: olympisch zeilers Tom Pelsmaekers en Yannick Lefèbvre.

09/02/2019 –Ijsberenrace Galgenweel Antwerpen
KLYCBeatrijslaan 90 – 2050 Antwerpen
Planning:
13.00u: start wedstrijd
14.00 – 14.30u: einde wedstrijd
14.30 – 15.00u: aftuigen boten
15.00 – 16.00u: fotomoment / interviews aan clubhuis VVW Galgenweel
16.00u: afscheid en speech Tom Pelsmaekers en Yannick Lefèbvre aan clubhuis VVW Galgenweel

www.unifiedsailing.be
Facebook: unifiedsailing
Instagram: unifiedsailingbelgium

2 Reacties

  1. Pingback: ABU DHABI – WE ARE COMING – INSHORE & YACHTING

  2. Pingback: Nieuwsbrief 6

Geen reacties toegestaan.