– van woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september –

Grootste watersportbeurs in sprookjesachtige ambiance

In de Bataviahaven van Lelystad is het aftellen begonnen voor de Hiswa te Water, de grootste openlucht watersportbeurs van Noordwest Europa. Woensdag 30 augustus gaat om 10 uur de beurs open. Door de 75 meter lange entreetent zullen in vijf dagen naar verwachting meer dan dertigduizend bezoekers de beurs betreden. 

De Hiswa te Water is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een internationale ontmoetingsplek voor watersportliefhebbers. De organisatie heeft er alles aan gedaan om de kwaliteit van de expositie te optimaliseren, onder meer door de chiquere aankleding en het aantrekken van eersteklas catering. Ook is het boten-aanbod groter dan ooit. Meer dan 424 boten met een totale geschatte waarde van 1 miljard euro zijn aan de steigers en op de kades van de Bataviahaven te bewonderen. Het is niet alleen het recordaantal boten en jachten dat indruk maakt. Ook de diversiteit van het aanbod is uniek in Europa. 

Op de Hiswa te Water liggen veel kwalitatief hoogstaande Nederlandse motorjachten die onder de noemer ‘Dutch Build’ veel aandacht uit binnen- en buitenland trekken. Daarnaast is er een groot aanbod aan kajuitzeiljachten en daysailers. Voor de zeilers is er ook een ruime keus uit de populaire zeilcatamarans. En voor wie ruimte op het water zoekt liggen er diverse houseboats in de Bataviahaven afgemeerd.

Op de beurs hebben de vier grote buitenboordmotorenmerken ieder een eigen paviljoen met tussen de 25 en 40 snelle boten die zijn uitgerust met hun motoren. Traditioneel is het segment van de sloepen en tenders het best op de beurs vertegenwoordigd. Nergens ter wereld zie je zo’n groot aanbod van deze populaire dagboten. Bijzonder is dat vrijwel alle merken hun boten met een moderne elektrische aandrijving aanbieden. Verder doet ook de waterstof aandrijving haar intrede. 

De Hiswa te Water is ook een marktplaats voor watersportbedrijven die personeel zoeken en mensen die een baan in de waterport overwegen. Verder zijn er onderhouds-demonstraties, paneldiscussies en navigatie-clinics. En alle beursdagen zijn er demonstraties van moderne funsports. Voor bezoekers is een gratis magazine met al het nieuws over de beurs beschikbaar.

De Bataviahaven in Lelystad is voor alle watersportliefhebbers tussen 30 augustus en 3 september dé plaats om in een sprookjesachtige ambiance te genieten van de mooiste producten op de Nederlandse watersportmarkt. Bezoekers die hun entreekaart online kopen krijgen €2,50 korting op de entreeprijs aan de kassa. 

Hiswa te Water 2023
Bataviahaven Lelystad
woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september 2023
Openingstijden: 10-18 uur – vrijdag 2 september 10-20 uur
Kijk voor meer informatie op www.hiswatewater.nl

foto’s © Georges Janssens

Warning: Undefined variable $post in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/themes/newsup/inc/ansar/hooks/hook-index-main.php on line 117