17  NOVEMBER 2017 in Gent:
Symposium georganiseerd door Vereniging Waterwegen en Zeekanaal vzw.

foto boven © Blue Line Logistics

Klimaatverandering en immobiliteit.
Het zijn twee actuele thema’s die zowel de overheid als het bedrijfsleven én de man in de straat bezighouden.
Ook de Vereniging Waterwegen en Zeekanaal vzw, die de belangen behartigt van de watergebonden bedrijven in Vlaanderen en een spreekbuis wil zijn voor de economische gebruikers en ‘stakeholders’ van de waterweg, liggen deze vraagstukken nauw aan het hart.

Op haar symposium focust de belangenvereniging op de essentiële rol die het vervoer over het water hier kan spelen, opent ze de debatten en beoogt ze een antwoord te kunnen formuleren op enkele prangende vragen.

De binnenvaart is milieuvriendelijk, veilig én vlot.
Bovendien beschikt Vlaanderen over een uitgebreid en modern uitgerust netwerk van kanalen en rivieren.
En toch neemt het goederenvervoer over de waterweg vandaag nog altijd te traag toe.

Welke motivaties hebben bedrijfsleiders nodig ?
Waarom aarzelen de logistieke managers ?
Welke uitdagingen gaan de gewestelijke en Europese overheden aan ?
Hoe kan een betere samenwerking gerealiseerd worden tussen overheid en bedrijfsleven, de complementaire vervoersmodi (vrachtvervoer, spoorvervoer…) en tussen bedrijven onderling ?

Het zijn de vragen die aan bod zullen komen op het symposium dat, onder de titel ‘De waterweg: Innovatieve hefboom voor de mobiliteit’, op 17 november 2016 wordt georganiseerd in het Virginie Lovelinggebouw (VAC Gebouw) in Gent.

Keynotes:
De Vereniging Waterwegen en Zeekanaal verwelkomt op haar symposium enkele vooraanstaande gastsprekers.
In hun respectieve keynotes belichten ze niet alleen aspecten van het centrale thema, hun input is ook een bijzonder waardevolle bijdrage voor de verderzetting van het openbare debat.

Aan het woord komen;
-Herald Ruijters en Marc Vanderhaeghen, beiden Europese transportdeskundigen van Move B (European Commission), over de mogelijke synergiën tussen infrastructuur en binnenvaartbeleid.
-Secretaris-generaal Transport en Logistiek Vlaanderen Lode Verkinderen heeft het over de weg van of naar het water in Vlaanderen na de kilometerheffing.
-Emmanuel Maes, CEO Groep De Cloedt, spreekt over de boot vol mogelijkheden die een samenwerking tussen overheid en ondernemingen oplevert.
-De laatste keynote is van Leo Clinckers, gedelegeerd bestuurder van Waterwegen en Zeekanaal NV. Als transitiemanager licht hij de nakende synergie toe tussen Waterwegen en Zeekanaal NV en nv De Scheepvaart tot De Vlaamse Waterweg nv.

SONY DSC
Leo Clinckers

Nadien wordt een interactief panelgesprek met gastprekers en publiek in goede banen geleid door moderator Frieda Van Wijck.
De slottoespraak is voor Minister-president van de Vlaamse Regering Geert Bourgeois.

Voor meer informatie:
www.verenigingwenz.be
VPR Consult bvba – Jagersdreef 2 – 9100 Sint-Niklaas – info@vprconsult.be
Inschrijven via www.vprconsult.be/wenz

SONY DSC
foto © Georges Janssens