JO VAN MOER

MARITIEME MAN VAN HET JAAR 2019.

donderdag 10 oktober 2019 foto’s Georges Janssens

De Vlaamse vereniging van maritieme en logistieke journalisten (ESPA) heeft Jo Van Moer verkozen tot Maritieme Man van het Jaar 2019; de uitreiking van deze award gebeurde op een talrijk bijgewoonde receptie in het bedrijf Van Moer Logistics in Zwijndrecht.

Jo Van Moer, Freddy Michiels (ESPA), Willy Naessens

Jo Van Moer runt zijn transportbedrijf al 29 jaar en is ondertussen een internationale speler geworden die zijn stempel drukt op de maritieme en logistieke wereld.

Hij begon drie decennia geleden een eenmanszaakje waarbij hij zelf optrad als zelfstandige vrachtwagenchauffeur en werd bijgestaan door zijn echtgenote Anne die vanaf de keukentafel naar mogelijke klanten zocht om hun ladingen te vervoeren.

ook Anne Van Moer werd in de bloemetjes gezet…

Nu zijn er bij Van Moer Logistics 1260 medewerkers; enkele jaren geleden waren er dat nog 500.
Het transportbedrijf telt 430 trucks en een 1000-tal trailers.
In 27 vestigingen beschikt men over meer dan 400.000 m2 magazijnoppervlakte.
Twee inlandterminals (Brussel en Grobbendonk), 5 binnenschepen en 3 vestigingen in Roemenië zijn verder goed voor een jaaromzet van 187 miljoen.

Marie-Jeanne en Willy Naessens in gesprek met Minister->President Jan Jambon

De groei van het bedrijf de laatste jaren (27 % in 2017 en 33 % in 2018) is best indrukwekkend.
Willy Naessens – die een zeer humoristische en gevatte toespraak hield – had eens de raad gegeven om niet meer dan 15 % per jaar te groeien.
Daarom wordt er de volgende jaren een consolidatiepolitiek gevoerd.

Bij de overname van de stilgelegde containerterminal aan het Albertkanaal in Grobbendonk zijn er inspanningen geleverd niet alleen in duurzaamheid maar ook met aandacht voor de omgeving door geluidsisolerende en geluidsdempende maatregelen te treffen.
Deze terminal kan jaarlijks zo’n 75000 containers behandelen wat een belangrijke schakel is in de mobiliteits verbetering in en rond Antwerpen.

Minister-President Jan Jambon met Willy Ysewijn en Freddy Michiels van ESPA

Bij deze snelle groei kreeg Jo Van Moer plots een zware klap te verwerken.
Zijn rechterhand en commerciëel directeur Dennie Lockefeer overleed begin dit jaar tengevolge van een vreselijk ongeval.
Dennie was de man die het intermodale bij Van Moer Logistics uit de grond heeft gestampt.
Bij de Universiteit Antwerpen bouwt men een Intermodale Leerstoel uit ter nagedachtenis van Dennie Lockefeer en met de steun van Van Moer Logistics; zie ook http://inshore.yachtweb.be/?p=8440.

Het is daarom dat Jo Van Moer zijn onderscheiding van Maritieme Man van het Jaar 2019 mee opdroeg aan zijn overleden vriend en medewerker Dennie Lockefeer.

Hierna nog enkele sfeerfoto’s van de prachtige avond.