schenkt meer dan 29000 euro aan diverse verenigingen waar het kind centraal staat.

Sociale avond in de Venetiaanse Gaanderijen, Oostende.

Op 19 september 2019 om 19.30 uur zal de Voorzitter Kiwanis Oostende Noordzee, Jean Marie Deschrijver en de Voorzitter van de Sociale Commissie, Hubert Rubbens, een cheque overhandigen aan volgende filantropische organisaties, voor tesamen 29.790,68 euro:

Dit zal gepaard gaan met een familiefoto van alle vertegenwoordigers van de verenigingen alsook de leden. U wordt vriendelijk uitgenodigd om hierop aanwezig te zijn.

De Kiwanis Oostende Noordzee werd in 1973 gesticht. Momenteel telt de club 36 leden. De filantropische acties van de service club zijn vooral gericht op de steun aan kinderen. Ook heel wat organisaties in de gehandicaptensector, medische wereld, enz… worden financieel ondersteund. In lijn met de internationale doelstellingen streeft de club vooral naar projecten rond kinderen en jongeren, vandaar het credo ‘Serving the Children of the World’.

Kiwanis is een internationale service club die in 1915 in Detroit, USA, werd gesticht. In 1963 ontstonden de eerste Europese clubs, o.m. te Brussel. De benaming komt van het Indiaans gezegde in de Orchipew-taal “Nun Kee Wanis” wat zowel betekent “wij handelen” als “wij drukken ons uit”; in de brede zin: wij willen onze talenten delen.