3de OPEN BELGIAN UNIFIED SAILING REGATTA

ANTWERPEN – GALGENWEEL – 25 AUGUSTUS 2019

Heeft u er al eens aan gedacht om binnen uw organisatie een eigen Unified Sailing Team op te starten?
Naar aanleiding van de 3de Open Belgian Unified Sailing Regatta op het Galgenweel op zondag 25 augustus doen we die oproep graag opnieuw.

Tijdens deze vriendschappelijke en gemoedelijke ‘regatta’ zullen de Unified Sailing Teams in 3 verschillende levels zeilen: level 2, level 3 en level 5:
– Een level 2 team bestaat uit 2 personen: 1 atleet (met verstandelijke beperking) en 1 Unified Partner, zij zeilen samen op een 420.
Level 3 teams zeilen op een Laser Bahia en bestaan uit 3 personen: 2 atleten (met verstandelijke beperking) en 1 Unified Partner.
– Een level 5 atleet (met verstandelijke beperking) zeilt solo op Laser Radial.

Het opzet van deze regatta is om binnen elke (zeil)club een Unified Sailing Team op te starten en zo jongeren met een verstandelijke beperking in heel België de mogelijkheid te geven om samen te zeilen met jongeren zonder beperking.

Het is het uitgelezen moment om een kijkje te komen nemen naar onze werking u ervan te laten overtuigen dat deze jongeren uw extra inzet waard zijn.

If I cannot win, let me be brave in the attempt is niet voor niets hét motto van Special Olympics wereldwijd.

Wij zijn ervan overtuigd dat u of de leden van uw club zeker iemand kennen met een verstandelijke beperking, spreek deze mensen eens aan en vraag hen om eens mee te zeilen. U zal snel merken dat zowel de jongere met verstandelijke beperking (atleet) als de begeleider (Unified Partner) er enorm van zullen genieten.

De affiche in hoofding kan U afdrukken en ophangen in uw clublokaal en via mail en social media verspreiden naar uw leden?

Wij nodigen u graag uit op zondag 26 augustus, we voorzien ook verschillende initiatiemomenten voor mensen die geen zeilervaring hebben.

Gelieve ons wel vooraf te verwittigen van uw komst.

Alvast bedankt.

www.specialolympics.be
www.unifiedsailing.be