HAVENCONGRES 2 OKTOBER 2019 TERNEUZEN.

Scheldetheater in Terneuzen Nederland.
Save the date!

Heeft het jonge North Sea Port de potentie om dé duurzame haven van de toekomst te worden? Kom 2 oktober naar het vernieuwde Havencongres North Sea Port. De vijfde editie van het congres keert in een nieuwe vorm terug. Een dag vol inspiratie en netwerkmomenten waarin duurzaamheid, innovatie en samenwerking centraal staan. 

Congres: Mobiliteit en logistiek in de duurzame haven
Ontdek welke kansen er liggen op het vlak van groene mobiliteit en logistiek onder leiding van Havenprofessor Theo Notteboom. Hij neemt u mee in zijn onderzoek naar Green Supply Chains in de haven.

Toekomst van de haven
We duiken in de toekomst van de North Sea Port. Naar nieuwe samenwerkingen, spoorontwikkelingen, connecties met het achterland en energietransitie!

Site Visits
Het event wordt in de ochtend afgetrapt met diverse site visits. Neem een kijkje in de keuken van bedrijven in het havengebied van Gent, Terneuzen en Vlissingen. 

Ontmoet de nieuwe haven
Het havencongres North Sea Port is hét jaarlijkse netwerkmoment voor havenprofessionals van binnen en buiten deze regio. U treft meer dan 250 collega professionals, waaronder: rederijen, expediteurs, verladers, op- en overslagbedrijven en vervoerders. 

Noteer woensdag 2 oktober 2019 in uw agenda en mis het niet! 

Ruim anderhalf jaar na de fusie van Zeeland Seaports en het havenbedrijf Gent ontwikkelt North Sea Port zich steeds verder. Wat betekent de samenwerking voor het havenbedrijfsleven? Waar ligt het economische en duurzame succes voor dit grensoverschrijdende gebied?

Tijdens het Havencongres North Sea Port kijken we vanuit verschillende oogpunten naar de verdere ontwikkeling van de haven. Dit doen we op het gebied van samenwerken en groene mobiliteit en logistiek. De volgende sprekers maken onder andere deel uit van het programma:

Diederik Samsom
Voorzitter Toezichthoudend Orgaan North Sea Port
Diederik Samsom vertelt vanuit zijn functie alles over de visie van het toezichthoudend orgaan van North Sea Port. Welke samenwerkingen ziet het havenbedrijf in de toekomst? Hoe kan het havengebied zich verder ontwikkelen? Hij neemt u mee…meer lezen

Professor Theo Notteboom
Professor Haven en Maritieme Economie en Management
Welke mogelijkheden liggen er op gebied van groene mobiliteit en logistiek? Waar liggen de pijnpunten? En welke kansen laat het bedrijfsleven nog onbenut? Professor Theo Notteboom neemt u mee in zijn bevindingen van zijn onderzoek naar Green Supply Chainsmeer lezen

Focco Vijselaar
Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Energietransitie staat hoog op de agenda’s van het bedrijfsleven. Hoe denkt de Nederlandse regering hierover? Welk belang zien zij in een netwerk van buis- en pijpleidingen om te kunnen voorzien in de vraag naar groene waterstof? Focco Vijselaar geeft u inzicht in de…meer lezen

Interesse om meer te doen dan deelnemen?
Tijdens het Havencongres North Sea Port komen professionals van binnen en buiten de regio bijeen. Met nu al meer dan 250 inschrijvingen verwachten we een recordaantal te behalen. Er is deze dag een optie om met een stand in de foyer te staan om de zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten. Bij interesse kunt u contact opnemen met Marko Visser.

We ronden de laatste details van het programma af dus houd de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. De registraties stromen binnen dus nodig snel uw netwerk uit om ook deel te nemen.