WELKOM IN VLAANDEREN

Vlaanderen verwelkomt weggebruikers op unieke manier
Nieuwe borden langs snelwegen   

Bericht van de Vlaamse regering 20/05/2019

Vlaanderen is een warme en gastvrije regio. Om onze unieke troeven in de verf te zetten heeft het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe borden ontwikkeld om weggebruikers op een typisch Vlaamse manier te verwelkomen in onze regio.
De borden zullen dit jaar op 14 locaties langs de Vlaamse snelwegen geplaatst worden. De totale operatie kost zo’n 330.000 euro.
“Met de campagne “Welkom in Vlaanderen” willen we weggebruikers op een warme manier welkom heten in onze regio en op de Vlaamse wegen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts.

Het bord is een tijdloos landmark dat een unieke blik geeft op het Vlaamse landschap.
De kernboodschap is simpel, maar duidelijk: in vier talen verwelkomen we de weggebruikers in Vlaanderen.
De symbolen die aanvullend op het bord worden gezet, staan voor de kracht en de troeven van Vlaanderen: gastronomie, sport en kunst & cultuur.

Deze identiteit – en belangrijke herkenningspunten – wordt versterkt door de leeuw van Vlaanderen te integreren in het bord.
De uitsparing van de halve leeuwenkop zorgt er voor dat het Vlaamse landschap zichtbaar is door de ogen van de leeuw en geeft een extra artistieke dimensie aan de installatie.
Het landschap maakt als het ware deel uit van de installatie.

“Vlaanderen is een warme en gastvrije regio”, verduidelijkt Weyts. “Met deze installatie willen we dat ook uitstralen naar buitenlandse bezoekers. Onze regio is internationaal gekend voor onze gastronomie, onze wielerklassiekers en ook onze Vlaamse Meesters maken furore tot ver buiten de landsgrenzen.”