SONY DSC

Studio 100 stopt met Flandriaboten.  

 

Studio 100 stopt met de exploitatie van de legendarische Flandriaboten in Antwerpen omdat ze te veel verlies lijden.

“Deze zomer vaart de Flandriaboot zijn laatste ronde door de haven”, meldt Studio 100.

‘Tot onze grote spijt moet Studio 100 stoppen met de exploitatie van de Flandriaboten”, meldt Studio 100. “We zijn met heel veel enthousiasme in dit avontuur gestapt, maar kunnen er helaas niet langer mee doorgaan. Deze zomer zal de legendarische Flandriaboot na bijna 100 jaar zijn laatste ronde door de haven van Antwerpen varen.”

Sinds 1922

De rederij van de familie Van Marcke startte in 1922 met de Flandriaboten. De boten groeiden uit tot een begrip in Antwerpen. “Van schoolreizen tot toeristen tot familiefeesten tot verschillende Belgische koningen, de Flandria is een monument dat iedereen kent.”

Via het evenementenbedrijf Max & Hades nam Studio 100 in 2011 de vier Flandriaboten van de Brabo-groep over. Volgens Studio 100 betekende het “een meerwaarde voor de activiteiten van het evenementenbedrijf.” In 2014 volgde een overname door Studio 100 zelf.

_APK8171
Sintcruises en Scheldecross

“Studio 100 heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om van het Flandriaverhaal een succes te maken. We organiseerden onder meer de Njam! Dinner Cruise, Piet Piraat Kids Cruise en Sint Cruises”, meldt het bedrijf uit Schelle.

Jaarlijks stappen gemiddeld 70.000 mensen aan boort van een van de boten voor onder meer Scheldevaarten en eendagscruises naar Zeeland. De boten worden ook verhuurd voor havenbezoeken en evenementen en doen dienst als overzetboot. In de Scheldecross twee weken geleden werd er nog gretig gebruikgemaakt van de Flandriaboten en ook bij Antwerp 10 Miles zijn ze steevast van de partij.

“Maar het succes van al deze initiatieven weegt helaas niet op tegen het structurele verlies dat de boten lijden. Met veel spijt in het hart zullen we de Flandriaboten deze zomer uitwuiven tijdens hun laatste tochten in de haven van Antwerpen.”

foto’s: Georges Janssens
tekst: Gazet van Antwerpen 05/01/2016 DORO