MARC VAN PEEL VERLAAT HAVEN VAN ANTWERPEN.

Havenschepen Marc Van Peel – foto Georges Janssens

Einde loopbaan voor de schepen van de Haven van Antwerpen per 31 december 2018.
Annick De Ridder zal Marc Van Peel opvolgen vanaf 1 januari 2019.
Ze wordt zo de eerste vrouwelijke schepen van de Haven van Antwerpen.

Marc Van Peel: “In die twaalf jaren als havenschepen heb ik de haven alleen maar zien groeien. De bouw van het Deurganckdok en de Kieldrechtsluis, de Scheldeverdieping, het nieuwe Havenhuis, recent nog de lancering van deWaterbus,… Daar mogen we best trots op zijn.”

En verder zegt hij: “De haven is de grootste economische motor van het land, met een toegevoegde waarde van om en bij de twintig miljard euro. Met dat bedrag financier je het onderwijs in België. Meer dan 140.000 mensen danken hun job aan de haven en zijn hier rechtstreeks of onrechtstreeks tewerkgesteld. Dat zijn duizelingwekkende cijfers. Niemand onderkent het belang van de Antwerpse haven. Daarom ook dat het zo’n grote eer was om havenschepen te zijn. Het waren twaalf intense en boeiende jaren waar ik met veel plezier op terugkijk.”

Op de betonnen sokkel van het Havenhuis prijkt sinds begin december een speciaal voor hem geschreven gedicht.
Tegelijk is een nieuwe ruimte in het Havenhuis officieel omgedoopt tot Event Hall in honour of Marc Van Peel, President of the Antwerp Port Authority from 2007 to 2018.

Foto Sacha Jennis – Porf of Antwerp

Zie ook de foto’s in de communicatie van Port of Antwerp:
https://www.portofantwerp.com/nl/beeld-havenschepen-marc-van-peel