op de foto: ocean tribute Award: Prins Albert II van Monaco, Petros Michelidakis, Werner M. Dornscheidt (v.l.n.r.)

BOOT DÜSSELDORF – 19 TOT 27 JANUARI 2019

Als vriend van boot Düsseldorf, toont Prins Albert van Monaco zijn enthousiasme voor de sport. 
Hij gaf een antiek anker voor de bootshow en steunt de “ocean tribute award” met zijn ocean stichting en komt ook graag naar Düsseldorf.

Hij kwam reeds in 1993 naar boot Düsseldorf – incognito met zijn vader Rainier III – ter voorbereiding van het partnerschap van Monaco en boot 1994
In 1994 hebben vader en zoon Grimaldi de 25e boot officiëel geopend als vertegenwoordigers van hun Prinsdom.
Destijds was Prins Albert een actief atleet als bobslee piloot in het Monaco team en gaf toen uitleg aan Günter Jauch omtrent de voorbereidingen van het team voor de Winter Olympische Spelen in Lillehammer, Noorwegen en dit tijdens een gastprogramma op ZDF-Sportstudio-TV op boot 1994.

In de aanloop van boot 2017, hernieuwden Monaco en Düsseldorf hun reeds lange vriendschap via hun samenwerkingsverbintenis voor de bescherming van de oceanen. 
Tesamen met de Duitse Ocean Foundation, stelden ze de “ocean tribute award” in.  

boot Düsseldorf en de Ocean Foundation lanceerden ook de “love your ocean” campagne met de Britse ocean activiste Emily Penn.  Prins Albert II toonde hierbij duidelijk zijn enthousiasme, expertise en persoonlijke betrokkenheid, niet alleen als de award werd aangekondigd maar ook als hij gepassioneerd de toehoorders toesprak en hij het had over de controle van de oceaanvervuiling.

De Monegaske Prins gaf toen de belofte te zullen terugkeren naar Düsseldorf ter gelegenheid van de 50e verjaardag, dus exact 25 jaar na zijn eerste officiële bezoek.   

Op maandag 21 januari 2019 zal hij aanwezig zijn op de uitreiking van de tweede boot Düsseldorf “ocan tribute award” aan de winnaar in drie verschillende categorieën: samenleving, industrie en wetenschap. 
Dit tesamen met de Frank Sweikert, directeur van de Duitse Ocean Foundation, en Werner Matthias Dornscheidt, CEO Messe Düsseldorf, en tijdens de boot 2019 blue motion night, waarop gekende sport iconen worden uitgenodigd, o.a. Sir Robin Knox Johnston die als eerste de wereld singlehanded rondzeilde.

www.boot.de