Uitgave 2018 Cure Productions BV Watersportmedia.
E-boek van Sigrid Greven, aan boord van het jacht Lucky Bitch.
Een stalen multi knikspant 35-voeter van Van de Stadt gebouwd in 1994.
Vaart onder Belgische vlag met thuishaven Blankenberge.
390 bladzijden – vele tekeningen en foto’s – klikken naar filmpjes en websites.
Prijs 12.50 EUR.

LUCKY BITCH

Een e-boek over de voorbereiding en het eerste deel van een wereldomzeiling en dat men kan lezen hoe, waar en wanneer men wil…

Als recensent gaat men eerst even bladeren in de inhoudsopgave en wat al direct opvalt is de unieke manier van het voorstellen van de inhoud.
Het is geen chronologische opgave maar een planmatig ingedeelde weergave van wat de lezer zou kunnen interesseren.
Vandaar dat dit nog meer de interesse opwekt om te lezen en uiteindelijk het geheel van begin tot einde door te nemen.

De schrijfster wil haar kinderdroom verwezenlijken en de wereld rondzeilen.
Alhoewel dit boek nog bij een oversteek naar Midden-Amerika blijft – want de wereldrondreis is nog niet gedaan – komen de vele aspecten die met de voorbereiding en uitvoering van zo’n realisatie betrekking hebben duidelijk aan bod.

SIGRID GREVEN

Een droom – die begon in 1977 en daarna op dertienjarige leeftijd in een tekening werd vastgelegd en verder kriebelde op de Spirit 28 van haar ouders – die leidde uiteindelijk tot een vertrek in 2011.

Vooraf had ze, om de smaak te pakken, als eens een oceaanoversteek gemaakt aan boord van een catamaran, waarna de microbe vrijuit in haar lijf was gekropen.

In een 5-jarig ‘big plan’ voorbereiding beschrijft ze haar 8-stappenplan.

En tot hier volgt de inhoudsopgave de opeenvolgende bladzijden van het boek, waarna het stappenplan dit zal overnemen; een beetje verwarrend op het eerste zicht maar heel realistisch en juist bedacht.

Aan de hand van allerlei vraagstellingen is het stappenplan opgesteld, waarin men zowel kriskras en opeenvolgend kan grasduinen.
Uitgebreide beschrijvingen waarmee allemaal rekening moet worden gehouden en een massa ‘tips and tricks’ en anektdotes  om het te vervolledigen.

Een uitgebreide bootuitrusting is alfabetisch opgesomd en elk onderdeel onmiddellijk aanklikbaar om het te consulteren.

Een link verwijst naar een piraten roofoverval aan boord in Haïti; een voorval dat niet beschreven is in het boek maar waarvan het relaas kan gelezen worden op het internet.
Doordat bij die overval – waarbij de schrijfster een trauma van angst opliep dat ze gelukkig heeft kunnen laten behandelen – zijn er heel wat kostbare data en beeldmateriaal gestolen die dus niet meer konden verwerkt worden in een reisverhaal.

BOEG WATCH !

De huidige ligplaats van het schip is in Rio Dulce Guatemala, in afwachting dat de verdere geplande wereldomvaart zal worden gedaan.

Een aangrijpend boek op allerlei vlakken dat in één ruk in versneld tempo uitgelezen werd en in de digitale boekenkast gestopt om eerstdaags te herlezen, te consulteren, te dromen, en nog meer…

Een hebbeding dat voor de prijs niet moet gelaten worden.

Het e-boek zal eerst gepresenteerd worden om 6 oktober 2018 op de Belgian Boat Show Float in Breskens en beschikbaar zijn vanaf 8 oktober 2018.
De BBS in Breskens is te bezoeken van 5 tot 7 oktober 2018.

Websites:
http://www.luckybitch.be/