BELGIAN BOAT SHOW IS VOORBIJ !

30ste Belgian Boat Show – Feest voor alle waterplezier

foto’s: Georges Janssens

De dertigste Belgian Boat Show verzamelde als vanouds de enorme variatie aan pleziervaart, watersport en waterrecreatie-elementen in de vier hallen van Flanders Expo, Gent, van 10 tot 18 februari j.l. Met meer dan 250 boten tussen 2 en 18 meter en een ongeziene keuze aan waterpleziermogelijkheden, bevestigde het nationale salon haar rol als de belangrijkste initiator van het land in dit vrijetijdssegment. Een leuke fototentoonstelling markeerde de dertig jaar van dit nationale watersportevenement. De kwaliteit stond meer dan ooit voorop.

Geïnteresseerd publiek

Ongeacht de Krokusvakantie en supermooi weer, bezochten toch net over 20 000 bezoekers de beurs in de zes dagen. De wisseltoegang, waardoor het publiek zowel in tegen- als meewijzerzin langs alle standen werd geloodst wierp zijn vruchten af. De door de standhouders als kwalitatief sterk omschreven bezoekers werden daardoor beter gespreid. Op diverse plaatsen werkte men zelfs met afspraak om de jachten te bezoeken.

Opvallende nieuwe tendensen waren de grote variatie aan jetski’s met een vernieuwd aanbod van veilige en comfortabele instapmodellen, alsook de nieuwe end of range modellen met 1750 cc motoren, remmen, vering en smartphonebediening.

De keuze aan wakeboardboten was ook verrassend veel groter dan de voorbije jaren met enkele Europese primeurs o.m. van het Amerikaanse Tigé, maar ook de uitgebreide range van Nautique, Malibu, Mastercraft, Cobalt, Sea Ray, Briant, Four Winns, Monterey en vele meer. Het zal geen toeval zijn dat ook de belangrijkste merken van buitenboordmotoren hun nieuwste modellen showden. Iedereen kon de onvervalste sportstijl vergelijken tussen de nieuwe made in Belgium FI-Bernico offshore en de Lamborghini sportwagen die klaarstonden om samen op de foto te gaan.

Ook de première van de Booty 30 – made in Belgium – een racy kajuitzeiljacht dat bij Vandamme in Zeebrugge van stapel liep, kon op meer dan normale bijval rekenen. Diverse standhouders geven dan ook aan dat ze met uitstekende verkoopsvooruitzichten de Belgian Boat Show afsloten.

De Vlaamse Waterweg: Chris Danckaerts – gedelegeerd bestuurder

Opstap naar meer waterplezier

De Federale overheid maakte van de Belgian Boat Show gebruik om de stand van zaken toe te lichten op het vlak van de nieuwe pleziervaartreglementen. Adjunct-Directeur voor de Noordzee Romina Vanhooren beloofde dat de nieuwe reglementen tegen de zomer van 2018 actief zullen zijn, waardoor de pleziervaart een stuk eenvoudiger gaat worden.

 

Ook de werkgroepen rond de pleziervaart en de kustjachthavens keken op de Belgian Boat Show vooruit naar een dynamisch vaarseizoen.

Chris Danckaerts duidde de economische impact van waterrecreatie op de Vlaamse waterwegen. De omzet bedraagt 826 miljoen euro, waardoor de gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Waterweg de toegevoegde waarde op 355 miljoen euro raamt, met een rechtstreekse tewerkstelling van 7.000 FTE’s.

Alles samen wijzen de gegevens op een langzame groei in de sector, onderbouwd door een grote vraag naar pleziervaartopleiding en een sterke klim in het segment van verhuur en charter van open boten en kajuitjachten.

Beide laatste segmenten gaven dan ook te verstaan dat ze op de Belgian Boat Show hun orderboekjes voor dit seizoen hebben gevuld.

Belgian Boat Show: 365° visie en dynamiek, verdere EVENTS

Belgian Boat Show maakt zich op voor

Belgian Boat Show Beach.

Een allround gratis TEST en try-outweekend met sportcatamarans, RIBs, jetscooters, windsurf en kiteboardmateriaal en vele andere vormen van brandingsport en recreatie.
In het weekend van 12 en 13 mei bij RBSC Beach Club in Duinbergen.

BBS Float

5, 6 en 7 oktober 2018 volgt dan de driedaagse tweede editie van BBS Float, de in water boat show in de jachthaven van Breskens.

De 31ste indoor Belgian Boat Show

Van 9 tot 11 en van 15 tot 17 februari 2019 -buiten de Krokusvakantie- in Flanders Expo, Gent.

 

Info

www.belgianboatshow.be

www.facebook.com/BelgianBoatShow

belgianboatshow@artexis.com