LISO ELEKTRISCHE BOOT TEGEN 95 KM PER UUR !

Liso Yachts mikt met elektrisch jacht op allersnelste Kanaal-oversteek ooit…

Belgische botenbouwer wil markt van elektrische boten door elkaar schudden…

Vrijdag 3 november 2017 — GENT

Nu ook de pleziervaart volop aan het vergroenen is, wil het Belgische Liso Yachts het voortouw nemen in die evolutie met een elektrisch jacht dat vlot snelheden tot 95 kilometer per uur haalt.
Sneller, maar ook lichter, gestroomlijnder en met een pak meer autonomie dan de huidige generatie vaartuigen. In 2018 wil Liso Yachts als allereerste elektrische boot – en als snelste boot
tout court – het Kanaal oversteken.

Groene, duurzame mobiliteit is een heet hangijzer.
Veel landen verbieden ontploffingsmotoren in wagens tegen 2024-2030, en ook grote steden overal ter wereld binden de strijd aan met vervuilende wagens.
De pleziervaart volgt die evolutie, belangrijke landen als Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland zetten al stappen om ontploffingsmotoren eveneens te verbieden op hun meren en rivieren.

De huidige generatie elektrische boten zijn meestal modellen die gebouwd zijn voor benzine of diesel, waar dan gewoon een elektrisch systeem in geplaatst wordt.
Ze zijn traag en hebben een kleine autonomie.
De enkelingen die wél ontworpen zijn als elektrisch vaartuig zien er futuristisch uit, maar zijn dan weer bijzonder onpraktisch.

Sneller, lichter, meer autonomie

Liso Yachts
maakt deel uit van accelerator Start it @KBC die innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt.
“Liso Yachts wil met de AQUAMERE 750 GT de markt van de elektrische boten door elkaar schudden”,
zegt Liso Yachts-oprichter Dirk De Munter, die 25 jaar ervaring heeft in de batterijenindustrie en al 15 jaar boten renoveert.
Hij ontwierp de Liso Aquamare samen met de oprichter van ingenieursbureau Qbic.
“We willen duurzaamheid en design verzoenen, zoals Tesla heeft gedaan met elektrische wagens. We bouwen aan een elektrisch jacht met een bijzonder laag gewicht – maximaal 1000 kilogram, in plaats van de gebruikelijke 2 tot 3 ton – en een gestroomlijnde vorm. Die combinatie zorgt voor een extra lage weerstand. Het elektrisch jacht zal daardoor een pak sneller zijn en een veel grotere autonomie hebben dan de huidige modellen op de markt.”

De extra krachtige batterij geeft de motor een vermogen van 250kW of 335PK.
De elektrische boot kan full force 90 minuten lang aan een topsnelheid van 95 kilometer per uur drie waterskiërs voorttrekken.
Wie pakweg de plezierroute van de Leie volgt, kan een hele dag varen zonder de batterij te hoeven herladen.

Lancering én wereldrecordpoging in 2018

Het prototype van de AQUAMARE 750 GT is bijna klaar, Liso Yachts stelt het elektrisch jacht voor op de Cannes International Yachting Show in september 2018.
De pre-orders zijn net gestart. Via een Winwinner-campagne kunnen geïnteresseerde bootliefhebbers ook mee investeren in het elektrisch jacht, aan een rendement van 4,5 procent.

Meteen na de lancering staat ook al een recordpoging op het programma voor het gloednieuwe elektrisch jacht.
“We willen nog in 2018 als allereerste elektrische vaartuig én als allersnelste boot het Kanaal oversteken”, legt Dirk De Munter uit. “We willen dat wereldrecord ook officieel laten registreren door het Guinness Book of Records.”

https://www.liso-yachts.com/

Over Start it @KBC

Accelerator Start it @KBC ondersteunt en promoot innovatief en schaalbaar ondernemerschap en is met zo’n 550 start-ups de grootste start-up community in België. Hiervoor sluit Start it @KBC partnerships met organisaties en bedrijven die zich met dezelfde pay it forward-mentaliteit inzetten. Zo bouwt Start it @KBC aan een ecosysteem en dynamisch netwerk van start-ups, scale-ups, incubatoren, acceleratoren, mentoren, VC’s, en expertise partners.

Dankzij de Strategische Partners (AccentureCronos GroepFlanders DCimecjoynKBCMobile VikingsTelenet Kickstart & lokale academische partners) en een steeds groeiende groep experten-partners kunnen de start-ups in de Start it @KBC community rekenen op tonnen kennis, een enorm netwerk, huisvesting en mentorship.

Start it @KBC evolueert, breidt uit en optimaliseert zijn aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. De accelerator heeft hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk en New York en zet sterk in op internationalisering in Europa en de Verenigde Staten. Start it @KBC maakt deel uit van Global Accelerator Network (GAN).

Start-ups met een innovatief business-idee kunnen dat het hele jaar door indienen via de website. Drie keer per jaar pitchen de geselecteerde startup-founders hun idee voor een professionele jury.

Meer informatie: www.startit.be