BELGIAN BOAT SHOW IN BRESKENS.

Warning: A non-numeric value encountered in /customers/8/8/9/yachtweb.be/httpd.www/inshore/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 2218

Kennis maken met pleziervaart in Breskens.

28 SEPTEMBER TOT 1 OKTOBER 2017 – NABESCHOUWING.
foto’s Georges Janssens

Belgian Boat Show Float sloot haar eerste editie in de jachthaven van Breskens af met meer dan 4.000 bezoekers op de teller. Hiermee is een straffe voorzet gegeven voor een gesmaakte koppeling met de “droge” Belgian Boat Show in Gent.

Belgian Boat Show Float trok een gamma van boten aan die op de Boat Show in Flanders Expo ontbreken, zoveel is duidelijk.
Kiel- en kajuitzeiljachten stalen de show, maar de lange rijen van wachtenden om het Hartmann Livingstone Explorer maxi motorjacht te kunnen bezoeken sprak boekdelen.
Bezoekers waren ook enthousiast over de effectieve vaarmogelijkheden.
Voor de tochten met de RIBs van Knokke Boat en Novi Marine of de zeiljachten Zeilen op Zee- stonden lange rijen mensen aan te schuiven.

KNOKKE BOAT

MARINE TECHNICS ZEEBRUGGE

ZEILENOPZEE.BE ZEEBRUGGE

GRAND SOLEIL 43 BIJ BRESKENS YACHT SERVICES

Premières en vertrouwde bootmerken

Voor Breskens Yacht Service, die het prestigieuze Italiaanse zeiljachtenmerk Grand Soleil verdeelt, was de deelname veel meer dan een experiment.
Ze toonden in première de gloednieuwe cruiser/ racer Grand Soleil 34 waarmee de werf haar positie in de markt van nadrukkelijk sportieve jachten gaat verstevigen.

 

Een gelijkaardige reactie kwam van Nova Yachting die met maar liefst 8 jachten van Bénéteau, Hallberg Rassy en Boarnstream deelnam. “Er is voortdurend geïnteresseerd publiek aan boord geweest en we hebben zelfs effectief zaken gedaan. De nieuwe pleziervaarders op deze manier aanspreken op een interessante geografische locatie is duidelijk de juiste.” zei Marnix Hameeteman van Nova Yachting.

NOVA YACHTING

NOVA YACHTING

NOVA YACHTING

Ook in de tent was het in het weekend druk. De zeilmakers deden goede zaken en voor de lokale winkel Kosten Watersport was het de geknipte manier om het assortiment en het professionalisme van de in Breskens gevestigde zaak te onderstrepen. De mix van deelnemende Belgische en Nederlandse watersportbedrijven zorgde voor een heel compleet assortiment aan boten, producten en diensten.

 

 

Varen doet … varen

Voor de organisatie is dit een meer dan geslaagde oefening.  “Het zal erop neerkomen om de kwaliteiten van dit evenement in evenwicht te brengen met het grote aanbod aan buitenlandse beurzen. Veel exposanten geloven stellig in deze actieve formule die duidelijk een heel nieuw en geïnteresseerd publiek naar het water brengt: de natuurlijke habitat van deze boten.” zegt Christophe Coseyns, Head of Belgian Boat Show.

“We hebben ook bewezen dat we door zeer soepel en proactief in te spelen in de allerjongste trends binnen deze branche, we een heel ander en interessant concept kunnen realiseren. De Belgian Boat Show heeft na dertig jaar een levendige community opgebouwd, die hebben we nu zeer zeker voor dit Float evenement kunnen interesseren.”