GEEN TOKYO 2020 VOOR EVI VAN ACKER.

EVI VAN ACKER ZET PUNT ACHTER ZEILCARRIERE.

 

14/09/2017 – Wetteren
Tekst en foto’s: Georges Janssens

Te gast bij Hama in Wetteren kwam het verdict van Evi dat zij niet naar Tokyo 2020 zou gaan en dat ze een punt achter haar zeilcarrière zet.
Deze aankondiging gebeurde In aanwezigheid van het team van de Belgische watersport, het BOIC en ook van Minister Philippe Muyters, Vlaams minister van sport.
Een talrijk opgekomen pers kon eveneens de moeilijke  beslissing aanhoren.

Coach Wil Van Bladel, Evi Van Acker, Minister Philippe Muyters

Evi Van Acker kijkt terug op een prachtige zeilloopbaan en op de vraag wat het mooiste moment was tijdens die periode antwoordt ze eenvoudig dagelijkse doen wat ge graag doet.

Wil Van Bladel, die al vele jaren de coach is van Evi, kijkt terug op de prachtige prestaties van Evi en vraagt of nog ooit terugkeert: haar antwoord is dat ze 101 procent zeker is het niet te doen.

De voorbije jaren kwam ze meermaals thuis met gouden, zilveren of bronzen medailles en in vele andere wedstrijden behaalde ook nog benijdenwaardige topplaatsen.

 

Ze is nu 32 jaar en heeft tijdens haar zeiljaren ook nog een universitaire opleiding gedaan van bioingenieur voeding.

Eddy De Smedt

Bart Van Hooreweghe

Steeds heeft ze geprobeerd een voorbeeld te zijn voor anderen in haar discipline en ze heeft alleszins België op de kaart gezet in de zeilerswereld.

Sedert 2006 staat ze onder contract bij Sport Vlaanderen.
Enkele lofwoorden van BOIC (Eddy De Smedt) en WWSV (Wind & Watersport Vlaanderen Bart Van Hooreweghe) en tenslotte overhandigde Philippe Muyters een grote bos bloemen en een prachtige ingekaderde foto aan een zeer ontroerde Evi Van Acker.

Daarna moest iedereen nog eens mee op de foto.