Nomineer tot 27 oktober 2016 uw kandidaat !

Wie heeft zijn stempel op het zeilseizoen 2016 gedrukt?

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden wordt aan de zeilwereld gevraagd om zijn kandidaten te nomineren.
Het gaat daarbij niet alleen om topprestaties in de olympische klassen, het kan even goed gaan om een verdienstelijke zeiler, kiter of surfer die een unieke prestatie heeft geleverd.
De keuze is dit jaar weer erg groot met aanstormend talent met Europese- en Wereldtitels, medailles op grote kampioenschappen en een paar mooie ontdekkingen in nieuwe disciplines, bijvoorbeeld het golfsurfen om er maar één te noemen.

Het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond verzamelt alle nominaties in een longlist waaruit begin november de shortlist zal geselecteerd worden.
Op deze shortlist kan dan gestemd worden tot begin december 2016 om zo te komen tot de uiteindelijke Yachtman, Yachtvrouw, Yachting Belofte en Yachting Manager van 2016.

De kampioenenhulde van de Belgische kampioenen in diverse klassen zal samen met de uitreiking van de Yachting Awards doorgaan op vrijdag 16 december 2016.
Ook dit jaar zal hulde gebracht worden aan een bijzondere persoonlijkheid in de zeilwereld, benieuwd wie de titel van Fellow van Jacques Rogge, dit jaar krijgt toebedeeld.
Stemmen voor de longlist kan tot 27 oktober 23.59 uur op info@kbyv.be of per fax 09/243.11.39.
De kandidaten van de shortlist, maximum 5 per categorie zullen we hierna publiceren.

Bezoek ook de website www.kbyv.be

Thibeau Bastien was Yachtman van het Jaar 2015 voor zijn prestaties op de Special Olympics in Los Angeles 2015 (de Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke handicap).  Thiebeau Bastien (Morstel) en Mathias Van der Auwelaer (Antwerpen) haalden een gouden medaille in het zeilen.

thibeau-bastien-2015
THIBEAU BASTIEN – Yachtman van het jaar 2015
dscn1402
de fiere ouders van Thiebau Bastien

foto’s © Georges Janssens – foto boven © Unified Sailing/Patrick De Roo