LINSSEN YACHTS ADEOPTEERT 5 ZEEHONDEN

30/09/2020

In een newsletter eind juli beloofde Linssen Yachts dat voor ieder jacht dat in de maand augustus of september werd verkocht een zeehond te adopteren bij ASeal in Stellendam. Inmiddels melden ze dat in de afgelopen twee maanden vijf jachten verkocht zijn aan particuliere eigenaren, waarmee ze dus tevens vijf zeehonden zullen gaan adopteren.

“Hiermee borduren we voort op onze spontane actie vorig jaar (Linssen Magazine nr 55 van oktober 2019) waarin Linssen Yachts samen met Jonkers Yachts uit Zeeland ‘Sturdy’ de zeehond adopteerden. Tijdens onze vaarvakantie in eigen land van dit jaar, zijn we wederom bij ASeal geweest en onze kinderen waren zo enthousiast dat deze actie spontaan is ingezet.” Aldus Yvonne Linssen. “Met de adoptie ondersteunen we ASeal in hun belangrijke werk in het opvangen van zieke, gewonde, verzwakte en verweesde zeehonden.”

Totaal 10 jachten
In totaal zijn er in augustus en september tien jachten verkocht. De overige vijf zijn verkocht door diverse Linssen-agenten elders in Europa.

Men gaat de zeehonden – zodra ze bij ASeal worden opgevangen – een naam geven en hun ontwikkeling en groei volgen om ze uiteindelijk weer vrij te zetten in de Noordzee.

De zeehond is het grootste roofdier van Nederland. Een volwassen grijze zeehond (mannetje) kan wel bijna 3 meter lang worden en zo’n 300 kilo wegen!

Zeehonden zijn met velen in de Westerschelde – foto © Georges Janssens

Linssen Yachts BV
Brouwersstraat 17,
Postbus 7172,
NL-6051 AD MAASBRACHT
www.linssenyachts.com