“Less Talk and More Action!”: Werner M. Dornscheidt stopt na bijna 34 jaar met het verlaten van Messe Düsseldorf

Werner M. Dornscheidt

Werner M. Dornscheidt heeft zijn stempel gedrukt op Messe Düsseldorf: de bedrijfsstrategie, de internationale visie, het ultramoderne pand , zijn digitale transformatie en zijn financiële stabiliteit. Na bijna 17 jaar als president en CEO – en ongeveer 34 jaar in dienst van het bedrijf – zal Werner M. Dornscheidt nu op 30 juni 2020 zijn functie neerleggen. Wolfram N. Diener volgt hem op 1 juli 2020 op als CEO. Erhard Wienkamp en Bernhard J. Stempfle maken het managementteam compleet.

foto: Messe Duesseldorf/Andreas Wiese

<KLIK HIER VOOR MEER INFO>


‘reboot your business’ smaakt naar meer en wakkert de passie voor de watersport aan…

“Op veel hotspots van de watersportscene in Europa komt weer leven in de brouwerij,” merkt Petros Michelidakis, projectleider van boot Düsseldorf enthousiast op. De in Griekenland geboren Michelidakis, zelf een gepassioneerde zeiler, gaat zelf ook binnenkort weer in zijn thuisland het water op. De afgelopen periode heeft hij echter ook rondom Düsseldorf waar hij sinds vele jaren woont, van watersport kunnen genieten. “Ik heb de afgelopen weken, toen surfen, zeilen, duiken en SUP bij ons weer was toegestaan, enkele van de regionale bestemmingen bezocht en was echt onder de indruk van het engagement en de passie waarmee de sporters weer aan het werk zijn gegaan,” vult hij aan.

Whaly, een nieuw avontuur… foto @ Georges Janssens

boot zal het komende jaar met het nieuwe campagnemotto ‘reboot your business’ wederom hét internationale zakelijke platform met motor- en zeiljachten, surfsport en duiken zijn. In de visuele presentatie wordt het blauwe beurslogo met het woord ‘boot’ door ‘re’ en het ‘your business’ omsloten. Met de slogan ‘reboot’ willen wij de producenten tonen, dat we aan hun kant staan. Op boot 2021 zullen zij de ideale ambiance voor succesvol netwerken en zaken doen vinden,” legt Michelidakis uit.

Superyacht Princess (foto © Georges Janssens)

Grote namen uit de branche waaronder Princess, Azimut en San Lorenzo uit het superyacht-segment hebben zich nu alweer van een plek op boot 2021 verzekerd. Ook de Duitse marktleiders Hanse en Bavaria zijn weer aan bood, evenals de Sloveense Greenline, die bekend staat als innovatieve pionier op het gebied van alternatieve aandrijving, en Starboard, een van de toonaangevende boardproducenten.

Amerikaanse jachten (foto © Georges Janssens)

“Daarmee ligt boot precies op koers. De branche kent, aangedreven door de beurs begin dit jaar, een goede ordersituatie,” zegt Michelidakis. En ook de Bundesverband Wassersportwirtschaft komt met een positieve inschatting van de markt. “Dit jaar zijn we na een zeer sterk verloop van de beurs in januari zeer gemotiveerd met het nieuwe jaar gestart. De corona-crisis heeft de branche uiteraard teruggeworpen, maar de sterren voor een succesvolle watersportzomer staan gunstig. Ik geloof dat mensen deze vorm van sport steeds meer zullen gaan waarderen en kijk dan ook vol vertrouwen uit naar boot 2021 als impulsgever voor de volledige internationale branche. Deze beurs is voor onze producenten onmisbaar,” beschrijft Robert Marx, voorzitter van de watersportbond de situatie.

Bij de leiding van Messe Düsseldorf draagt Werner M. Dornscheidt het stokje over aan Wolfram N. Diener. Het segment Boating and Watersports Events valt met boot Düsseldorf ook in de toekomst onder de directe verantwoordelijkheid van de voorzitter van de directie.

Messe Düsseldorf start al op 4 september met het nieuwe beursseizoen. CARAVAN SALON Düsseldorf 2020 zal met inachtneming van de corona-voorschriften van de deelstaat Noordrijn-Westfalen plaatsvinden. Daarvoor heeft Messe Düsseldorf in nauwe afstemming met de overheid een hygiëneconcept met concrete maatregelen ontwikkeld. Petros Michelidakis: “Dit waarborgt voor onze exposanten de gebruikelijke professionele setting om zaken te doen.”

Oyster – foto © Georges Janssens



Over boot Düsseldorf
boot Düsseldorf is ’s werelds grootste boten- en watersportbeurs en is jaarlijks in januari hét trefpunt voor de complete branche. Met het aanbodspectrum van boten en jachten, motoren en motortechniek, uitrusting en accessoires, duiken, dienstverlening, kano’s, kajaks, roeiboten, surfen, kitesurfen, wakeboards, windsurfen, SUP, hengelsport, maritieme kunst, jachthaven, watersportcomplexen, beach resorts en charters, is het de informatie- en order-hotspot voor iedere watersporter.