23 tot 31 januari 2021

“Get on board again”:
de online registratie voor exposanten is begonnen op 25 mei 2020

Eindelijk gaat het weer goed: de eerste boten worden in het water gezet, de eerste planken komen weer in actie, de zeilcursussen beginnen. De vakbeursexperts in Düsseldorf zijn ook verheugd als het seizoen begint: “Ons bootteam staat ook te popelen om te gaan, net zo graag als altijd om onze exposanten en atleten te helpen. Het is een geweldig gevoel om boten, jachten en boards weer op het water te zien gaan. Watersporters zijn terug in het element waar ze zo van genieten en erg gepassioneerd om terug de wateren te bevaren waar ze zo van houden. We wensen elke fabrikant, dealer en sportliefhebber alle moed en kracht die ze nodig hebben en veel plezier op het water in de komende maanden”, zegt Messe Düsseldorf CEO Werner Matthias Dornscheidt.

Werner Matthias Dornscheidt – CEO Messe Düsseldorf

Messe Düsseldorf is begonnen met online registratie voor de aanstaande boot van 23 tot 31 januari 2021 op https://bit.ly/exhibitboot2021 onder het motto “herstart je bedrijf @ boot Düsseldorf”.

“We zijn ons ervan bewust dat de watersportbranche zich momenteel in een moeilijke positie bevindt. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat deze situatie met de hulp van het boot Düsseldorfse bedrijfsplatform net zo positief kan worden overwonnen als de crisis in de jaren 2008/2009. Fabrikanten wisten toen ook weer een economisch succes van hun bedrijfsvoering te maken. Ze hebben zich de afgelopen jaren positief ontwikkeld, mede dankzij de opstart, die nieuwe afzetmarkten heeft geopend voor haar exposanten. Het is onze overtuiging dat het chartersegment de komende jaren een bijzonder sterk groeipotentieel heeft, aangezien het een uiterst individuele, low-contact vakantievorm vertegenwoordigt die maximaal plezier belooft ”, zo omschrijft bootdirecteur Petros Michelidakis de situatie in de watersport sector.

Petros Michelidakis – boot Düsseldorf

Het bootteam onder leiding van Michelidakis blijft werken met dezelfde bewezen crew. Arne von Heimendahl (heimendahla@messe-duesseldorf.de) richt zich op de fabrikanten van zeilboten, motorboten en grote jachten, Viktoria Marx (marxv@messe-duesseldorf.de) is verantwoordelijk voor duiken, trendsporten en toerisme, terwijl Lena Beckmann (beckmannl@messe-duesseldorf.de) is het aanspreekpunt voor apparatuur en accessoires.

De portal www.boot.com heeft altijd 365 dagen per jaar het laatste nieuws over de branche, met actuele informatie van de watersportgemeenschap, de highlights en nieuwe ontwikkelingen en een uitgebreide database met bijna 2.000 zakelijke exposanten.

Watersport nieuwkomers, herontdekkers en oude rotten kunnen handige tips vinden op www.boot.club. En er zijn hier het hele jaar door activiteiten en wedstrijden voor de leden, onder het motto “als de ene boot eindigt, begint de volgende”. Momenteel zijn 155.000 mensen lid van boot.club en worden ze via de speciale Facebook-pagina op de hoogte gehouden van alles wat er in de club gebeurt.

Over boot Düsseldorf:
boot Düsseldorf is de grootste boten- en watersportbeurs ter wereld en is de plek waar de industrie elk jaar in januari samenkomt. Het is de informatie- en bestelhotspot voor elke watersporter, met de nadruk op boten en jachten, motoren en motortechnologie, uitrusting en accessoires, duiken, diensten, kano’s, kajaks, roeien, surfen, kitesurfen, wakeboarden, windsurfen, SUP , vissen, maritieme kunst, jachthavens, watersportfaciliteiten, strandresorts en charteren.