NV CHARTS brengt twee nieuwe kaartfolio’s uit:
Nederland Noord en Nederland Zuid

Vanaf 2020 kan u bij de NV Chart Group ook kaarten kopen voor de binnenwateren van Nederland.  De erg populaire vakantie regio is ondergebracht in twee kaartfolio’s van pleziervaartkaarten voor een prijs van EUR 49,00 elk en verkrijgbaar in atlas formaat.  Ook is de erg gewilde elektronische navigatie versie inbegrepen.  Tesamen met de serie NL1 tot NL5 wordt aldus een volledige dekking van Nederland geboden.

NV.Atlas Binnen NL6 Waterkaart Nederland Noord

Deze atlas dekt de regios Friesland, Groningen, Drente, Flevoland, Noord-Gelerdlan en Overijssel en verder nog tot de Rijn bij Arnhem.  In het westen is een overlappende aansluiting naar de IJsselmeer-dekking van NV Charts NL3, terwijl in het noorden de kaarten NV NL2 Waddenzee en NV DE13 Ems und Ostfriesland aansluiten.  Ook de Staande Mastroute naar het IJsselmeer is inbegrepen.

NV.Atlas Binnen NL7 Waterkaart Nederland Zuid

(update 18/06/2020: wegens de covid-19 problemen is de publicatie van de kaart NL7 uitgesteld naar de lente van 2021)

Deze nieuwe pleziervaartkaart omvat de Nederlandse regios Utrecht, Noord-Brabant, delen van Zuid-Holland, Limburg, Gelderland Zuid en de populaire watersportgebieden als Biesbosch, Waal en Nederrijn. De dekking reikt tot aan Maastricht in het zuiden. Dit geeft ook een directe verbinding met de folio’s NV NL4 of NV NL5.

Kenmerken voor all NV CHARTS Atlas produkten

  • Overzicht kaarten, rivier/kanaal kaarten met details en havenplans in één product
  • Perfekte aansluiting op Duitse en Belgische kaarten om de planning te vereenvoudigen
  • Volledige regio in één atlas, gemakkelijke oriëntatie tussen kaarten door referenties en vaste punten op de bladzijden in de atlas
  • Digitale nautische kaarten voor PC-navigatie met een app voor mobiele telefoon of tablet en met Apple PC – systemen Win 7/8/10, Android, MacOS en iOS
  • Digitale kaarten als vectorkaarten en rasterkaarten om te gebruiken met de NV Charts app
  • “Easy-Paper-Routing” door oplichtende hoofdvaarwaters
  • Digitale Auto-Routing
  • POI (Point of Interest) – havens, bruggen, sluizen, enz.
  • Community-Layer – delen, commentaar geven, verbinden

NV.Atlas Binnen Nederland Noord verschijnt in maart 2020
NV.Atlas Binnen Nederland Zuid verschijnt in April 2020.

Waterkaart voor recreatieve schippers
met kleine of grote boten

Vele waterwegen, rivieren en kanalen in Nederland trekken elk jaar verlofgangers om boot trips te maken op het water.  Pleziervaarders uit de buurlanden reizen naar Nederland.   De nieuwe kaarten NV.Atlas Binnen Nederland zijn opgemaakt aan de hand van lokale kennis en ondervinding door streekkenners en bieden alzo een begrijpelijk en gedetailleerd item voor navigatie op de binnenwateren. “De Easy-Paper-Routing is een enorme vereenvoudiging van de planning en navigatie op de binnenwateren”, zegt de nautische uitgever en district expert Carsten Schütt. Tesamen met de bestaande vijf kaartfolios NV NL1 tot NV NL5 dekken de nieuwe watersportkaarten het volledige Nederland.  Er is een naadloze overgang van de waterwegen tussen de individuele atlassen.  Ze kunnen ook simultaan geladen worden in de digitale navigatie met de NV Charts app.  Een eenvoudige navigatie is voor de gebruikers verzekerd

Een doordacht atlas formaat
en moderne digitale navigatie

De NV Chart Group GmbH verdeelt nautische kaartensets in een modern atlas formaat, wat vele voordelen biedt voor boot en jacht klanten.  Watersportfanaten appreciëren het compacte formaat in een transparante plastiek omslag als bescherming tegen vervuiling.  De boekvorm van de atlas is een vast gegeven en vergemakkelijkt sneller de oriëntatie.  De voorstelling is gebaseerd op IHO standaarden en zijn verbeterd voor de marine markt.

Digitale kaarten worden gebruikt in combinatie met papieren kaarten.  Elke atlas heeft een code kaart die de digitale kaarten kan ontsluiten.  De dat is beschikbaar om te downloaden bij nvcharts.com.  De kosteloze NV Charts app kan u ook hier downloaden.

De auto-routing en de POI’s van sluizen en bruggen verhogen nog de gebruikers ervaring in de NV Charts app: eenvoudige route planning en contact details voor bruggen en sluizen met telefoonnummers en/of VHF.

Cartografie van Europa’s toonaangevend fabrikant van watersport kaarten

“Met genoegen bieden we onze Nederlandse klanten twee nieuwe NV Atlas produkten aan, een totaal oplossing met kaarten voor kust- en binnenwaters,” zegt Espen Scheidt, die verantwoordelijk is voor de cartografie in de NV Chart Group. “In 2015 kwamen de eerste kaarten van het IJsselmeer, Waddenzee en Noordzeekust, later dat jaar volgden de Schelde, Grevelingen Meer en het zuidelijke deel van Nederland en Belgische kust tot aan de Franse grens.  NV’s produkten waren succesvol van in het begin en veroverden sedertdien een groot marktaandeel”.  Espen Scheidt vertelt fier: “Onze klanten waarderen onze uitgave van navigatie app NV Charts voor de kwaliteit van het werk en de professionele aanpak met papieren kaarten en digitale cartografie!”

NV Chart Group GmbH is gevestigd in Eckernförde en is een familiebedrijf voor de produktie en verkoop van nautische kaarten, watersportkaarten en digitale cartografie voor watersporters.

NV Chart Group GmbH
Carlshöhe 75
24340 Eckernförde
Germany

+49 4351 86099 0
info@nvcharts.com
https://eu.nvcharts.com/

Dealers:
Seashop – Nieuwpoort
Plaisance Diffusion – Brussels
Landtmeters Naval Stores – Antwerpen
www.nvcharts.com