Antwerp Nautical Event: Twee dagen beleving door 25 bedrijven

Het Asiadok wordt het volgend weekend the place to be voor de pleziervaarder en binnenschipper.  Met demonstraties, rondvaarten, bezoek aan diverse schepen, advies, lezingen en een gezellige lounge bar.

Het Antwerp Nautical Event brengt volgend weekend op 7 en 8 maart bij Nassau Scheepsbenodigdheden aan het Asiadok in Antwerpen vraag en aanbod voor de binnenvaart en yachting bij elkaar. Dat weekend is Nassau Scheepsbenodigdheden gastheer voor 25 bedrijven die iedereen uit de binnenvaart & pleziervaart graag verwelkomen. Er wordt een volledig aanbod scheepsbenodigdheden gepresenteerd waarbij een groot aantal vertegenwoordigers van leveranciers hun specifieke kennis overbrengen aan de bezoekers. Er zijn ook een aantal belangrijke rederijen aanwezig zoals Somtrans, De Grave-Antverpia & Naval maar ook andere toeleveranciers van de binnenvaart zoals Tresco, Katchou, Van Stappen & Cada, Antwerp Diesel Repair en AVA-verzekeringen.  Daarnaast wordt een kennisprogramma geboden en is er gedurende het weekend een gevarieerde animatie.

Het event stelt klanten en geïnteresseerden in staat om kennis te maken met de binnenvaart en de vele producten en diensten die daaraan verbonden zijn. Mensen die op kantoor werken bij bedrijven die actief zijn in de binnenvaart kunnen eens aan boord komen kijken. De bezoekers kunnen hun familie kennis laten maken met de binnenvaart en iedereen die actief is in de binnenvaart kan bijpraten over de belangrijkste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Totaal aanbod

Naast ruimte voor ontspanning aan de loungebar, die voor de gelegenheid op 200 vierkante meter staat opgesteld, is er ook een gevarieerd programma waarbij foodtrucks de bezoekers van pannenkoeken en wafels voorzien. Er is ook soep en glühwein voor de liefhebbers en er zijn proefvaarten met elektrische rubberboten, initiaties zeilen, rondvaarten met ribs of een bezichtiging aan een gaffelschoeper (2-master), een bunkerschip of een duwboot. Ook zal Carl Plasschaert aanwezig zijn waarvan zijn boot eerder door Nassau Scheepsbenodigdheden werd gesponsord. Hij was de eerste Belg die in zijn eentje in vijftig dagen de Atlantische Oceaan over roeide van la Gomera naar Antigua een tocht van 5.000 kilometer. In de speakerscorner hoort de bezoeker zijn verhaal.  Mobil geeft ook infosessies over de invloed van nieuwe emissie eisen op motoren en motoroliën.

Iedereen is van harte uitgenodigd kennis te nemen van het veelzijdige programma en aanbod van leveranciers op zaterdag 7 en zondag 8 maart aanstaande van 10.00 uur tot 16.00 uur aan het Asiadok Oostkaai 28D. Op locatie kan gratis worden geparkeerd.  Neem alvast een kijkje op www.antwerpnauticalevent.be voor het aanbod.