DIGITAL YACHT AIS TRANSPONDER TX.

Een nieuwe AIS Transponder voor tablet en iPad navigatie.
Voorgestelde op Mets 2019 in november 2019.

iAISTX is een AIS transponder met Wi-Fi-interface die speciaal is ontworpen voor het groeiende aantal schippers die een tablet gebruiken voor hun navigatie taken.

iAISTX biedt een eenvoudige draadloze interface voor AIS en GPS data te gebruiken voor zowel iOS als Android bij Navionics, iSailor, iNavX an Time Zero. Deze apps hebben een gedetailleerde overlay van lokale AIS doelen in real time. Met een klik op een doek kan u zowel identiteit als aanvarings mogelijkheid zoals CPA (closest point of approach) en TCPA (tijd van CPA). Zoals bij een volledig functionele Class B transponder wordt ook uw bootpositie en identiteits data doorgezonden naar andere AIS apparaten.

Vorig jaar werd de Nomad draagbare AIS transponder gelanceerd, maar dit nieuwe model is gemaakt voor vaste installatie aan boord en voorzien van een externe GPS antenne die onderdek kan worden geïnstalleerd.

Aansluiten op een VHF antenne of een VHF-AIS splitter en de installatie is vervolledigd. Met wifi kan u iAISTX detecteren en gebruiken.

Vooraf moet het toestel worden geprogrammeerd met de gegevens van uw schip om dit kenbaar te maken aan andere AIS gebruikers. De zending kan op of af worden gezet.

Met de iAISTX plus heeft men ook nog een NMEA 2000 interface om plotters en andere multifunctionele toestellen te verbinden.

De prijs is GBP 420 of EUR 525 plus btw.
Meer informatie op www.digitalyacht.eu.com.

Ook te zien op volgende bootshows:
Paris Nautic 2019
boot Düsseldorf 2020